'Yitik Hazinenin Kaşifi', Üsküdar'da Çocuklarla Buluştu

"Yitik hazinenin kaşifi" olarak anılan İslam bilim tarihi araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin, Üsküdar'da çocuklarla bir araya geldi.

Üsküdar Belediyesi'nce, Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, çeşitli okullardan öğrenciler katıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yaptığı konuşmada, Prof. Dr. Sezgin'i ağırladıkları için büyük onur duyduklarını dile getirdi.

Prof. Dr. Sezgin'in davete icabet etmesiyle en güzel yeni yıl hediyesini aldıklarını aktaran Türkmen, şöyle konuştu:

"Hocamız, ömrünü kutsal bir davaya adayan, günümüzdeki birçok bilimin temelini atan İslam coğrafyasının, İslam medeniyetimizin, köklerimizin, kaybettiğimiz yitik değerlerimizin ortaya çıkması için ömrünü adamış ve adeta hayatını bu uğurda feda etmiş çok kıymetli bir büyüğümüz. Bugün kendisiyle birlikte Üsküdar'da geçmişe doğru bir yolculuk yapmanın mutluluğunu yaşayacağız. Bugün burada sadece teoride kalmayan çalışmalarıyla, Rönesans ninnileriyle büyütülmüş Batı tarihinin tüm ezberlerini bozan, 19. yüzyıla kadar gerçek anlamda coğrafya kitabı dahi olmayan Avrupa'nın İslam medeniyetini nasıl sömürdüğünü, nasıl kullandığını belgeleriyle ispat eden, medeniyetimizin mana haritasını keşfeden günümüz biliminin kurucularının aslında biz Müslümanlar olduğunu ortaya çıkaran saygıdeğer Fuat Sezgin hocamızı anlamaya, anlatmaya çalışmak üzere bir aradayız."

Prof. Dr. Sezgin de öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kitaplarının Türkçeye kazandırılmasının kendisini çok mutlu edeceğini aktaran Sezgin, bunun için çocuklardan gerekirse Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan talepte bulunmalarını istedi.

Programın moderatörlüğünü üstlenen televizyon programcısı Pelin Çift de Prof. Dr. Sezgin'in isteğinin takipçisi olacağını ifade etti.

Kaynak: AA