Yılbaşı Tatilcileri Kayak Merkezlerine Akın Etti

Yılbaşı tatili ile haftasonu tatilini birleştiren tatilciler, Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan kayak merkezine akın etti. Tatilciler çeşitli etkinliklere katılarak tatilin keyfini sürerken, acemi kayakçıların düşe kalka kayak öğrenmeye çalışması renkli görüntüler oluşturdu.

Yılbaşı Tatilcileri Kayak Merkezlerine Akın Etti
Yılbaşı tatili ile haftasonu tatilini birleştiren tatilciler, soluğu kış mevsiminin önemli turizm mekanlarından The Green Park Kartepe Otel’de aldı. Kar yağışının bir önceki yıla oranla geç gelmesine rağmen kayak merkezinin pistleri tatilcilerle doldu. Kar kalınlığının bir metreyi aştığı merkezde, tatilciler çeşitli etkinliklere katılarak keyifli vakit geçirdi.

Gencinden yaşlısına vatandaşlar kayak kıyafetlerini giyerek pistlerde kayak yapmanın zevkini yaşadı. Tatilciler arasında ilk kez kayak yapan ve kayak yapmakta zorluk çeken vatandaşların yardımına ise kayak öğreticileri yetişti. Acemi kayakçıların düşe kalka kayak öğrenmeye çalışması renkli görüntüler oluşturdu.

Öte yandan, kar kalınlığının bir metreyi aştığı Kartepe Kayak Merkezi yolunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ve otel işletmesinin temizleme ekipleri yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Kayak merkezi yolunda jandarma ekipleri zincir takmayan araçların geçişine izin vermezken, zaman zaman ilerlemekte zorluk çeken araçların birçoğu ise kayak merkezine ulaşamadı.

Yılbaşı gecesinde beklenen doluluğu sağlayamadıklarını ancak gün itibariyle rezervasyonlarda yoğunluk yaşandığını ifade eden The Green Park Kartepe Otel Müdürü Önder Sıkıcıoğlu, “Kar yağışının son güne gelmesi ve meteorolojinin uyarıları galiba biraz misafirlerimizi kısıtladı. Ancak misafirlerimiz yola çıktı, ciddi bir artış yaşanıyor rezervasyonlarımızda. İyi bir haftasonu geçireceğimizi umuyoruz. Biz hazırlıklarımızı yapmıştık, kar da geldi kayakseverlerimizi bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA