Son 24 Saatte...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri akşam saatlerinde şehri terk etmesi beklenen kar yağışı boyunca olumsuzluklara karşı mücadele eden ekipler, son 24 saatte bin 114 araç ve 5 bin 450 personelle hizmet verirken son 24 saatte 6.25 ton tuz ve 76 ton solüsyon harcadı.

Son 24 Saatte...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı akşam saatlerinde şehri terk ediyor. Akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmur geçişleri olacağı tahmin ediliyor. Pazar sabahına kadar gece ve sabah erken saatlerde don ve buzlanma hadisesi beklenirken İstanbul’da kar kalınlığı 5 ile 10 santim arası ölçüldü. Yağan kar sonrası İstanbul’daki barajların doluluk oranının yüzde 15 oranında artması bekleniyor. Kötü hava şartlarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı gece boyunca kar temizleme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarına ara vermeden devam etti. Ekipler eriyen kar sularının göllenmelere neden olmaması için gece ve gündüz yağmur suyu kanalları ve mazgallarda temizlik yaptı. Ana arterlerde çalışmalarını tamamlayan ekipler ara sokaklara da girerek İlçe Belediye ekiplerine yardımcı oluyor. Riskli noktalara vatandaşlar için bırakılan 25 kilogramlık tuz torbalarından faydalandıkları görüldü.



24 SAATTE 6.25 TON TUZ VE 76 TON SOLÜSYON KULLANILDI

Kötü hava şartlarından vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için sürekli çalışmalara devam eden İBB, kar yağışı boyunca toplamda bin 114 araç, 5 bin 450 personelle çalışmalarını sürdürüyor. Yolların açık kalması için son 24 saatte 6.25 ton tuz kullanan ekipler, buzlanmaya karşı 76 ton da solüsyon kullandı. 142 köy traktörü kullanılırken, metrobüs yollarında 32 araçla çalışma yapıldı. Ekipler tarafından ana arterler ve kavşaklara 25 kilogramlık 40 bin torba tuz, 250 yere de 1 tonluk tuz bırakıldı. Bazı bölgelerde vatandaşlar ara sokaklarda tuzları kullanarak yollara döktü.

Öte yandan, İBB tarafından Zeytinburnu Kompleksinde bugün itibari ile 380 vatandaşımız misafir ediliyor. Toplamda 1.360 vatandaşa, barınma, banyo, sağlık taraması, giyim eşyası hizmeti verildi.

Kaynak: İHA