Donan Mogan Gölü Üzerinde Eşi İle Birlikte Kahvaltı Yaptı

Başkent’te etkili olan Sibirya soğukları Mogan Gölü’nü dondurdu. Gölün donmasını fırsat bilen bir kişi eşi ile birlikte kahvaltı yaptı.

Donan Mogan Gölü Üzerinde Eşi İle Birlikte Kahvaltı Yaptı
Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde aşırı soğuklar Mogan Gölü’nü dondurdu. İç Anadolu Bölgesi’nde bazı şehirlerde sıcaklık gece yarısından sonra eksi -17 dereceye kadar düştü. İç Anadolu’da önceki gün etkili olan kar yağışı, yerini soğuk ve dondurucu bir havaya bıraktı. Bölgede son yılların en soğuk gecelerinden biri yaşanıyor.

Gölbaşı’nda soğuk havalar etkisini gösterirken Mogan Gölü de aşırı soğuklar nedeniyle dondu. Yaklaşık 20 cm kalınlığında buz tutan gölde kartpostallık manzaralar ortaya çıktı. Daha önce arabası ile gölün üzerine çıkarak şov yapan Arif Uysal bu sene ise farklı bir görüntüye sahne oldu. Gölbaşı’nda ikamet eden Arif Uysal donan Mogan Gölü üzerinde eşi Nur Uysal ile birlikte kahvaltı yaptı.

Göl üzerinde gezmenin tehlikeli olduğunu ancak hayatın her anında tehlikenin var olduğunu ifade eden Uysal, “Biz yıllardır Gölbaşı’nda yaşıyoruz. Gölün her tarafını bilirim. Gölü bilmeyen kimsenin göle çıkmasını istemem, tavsiye de etmem” dedi.

Göl üzerinde kahvaltı yapmanın ayrı bir keyif olduğunu kaydeden Uysal, ilerleyen günlerde mangal keyfi yapmayı da planladıklarını söyledi.

Kaynak: İHA