Muğla'daki Yangında 2 Kardeşin Hayatını Kaybetmesi

Anne ve babaları çalıştıkları seraya gittikleri sırada evde çıkan yangında yaşamını yitiren 2,5 ve 7 yaşlarındaki iki kardeş toprağa verildi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde evlerinde çıkan yangında hayatını kaybeden 2,5 ve 7 yaşlarındaki iki kardeş defnedildi.

Muğla Adli Tıp Kurumundan anne Pınar ve baba Kamuran Aykır tarafından alınan Bilal ve ablası Zeynep'in cenazeleri, Kumluova Mahallesi'ne getirildi.

Kumluova Mezarlığı'ndaki camide kılınan namazın ardından abla ve erkek kardeşinin naaşları toprağa verildi.

Törene Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, İlçe Jandarma Komutanı Muzaffer Kırgın, çocukların yakınları ve mahalle sakinleri katıldı.

Baba Aykır, gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki gün 23.00 sıralarında soğuk hava nedeniyle ürünlerin zarar görmemesi için çalıştıkları seraya soba yakmaya gittiklerini söyledi.

Bir süre sonra eşinin uykusu gelen çocukları eve götürdüğünü belirten Aykır, "Eşim çocukları uyutup geldi. Kısa süre sonra 3 çocuğumdan ortanca olanı uyanarak yanımıza geldi. Gece saatlerinde çalışmaya daldığım sırada da komşular evin yandığı haberini verdi" diye konuştu.

Aykır, çocukların sobayı devirmesinden korktuğu için elektrikli ısıtıcı kullandığını ancak yangının neden çıktığını bilmediğini anlattı.

Dede Mehmet Aykır da torunlarını kaybettiği için çok üzgün olduğunu ifade etti.

Evin yangında kullanılamaz hale geldiğini kaydeden Aykır, oğlunu kendi evine yerleştirdiğini, yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdi.

Dün, Kumluova Mahallesi'nde serada çalışan Kamuran ve Pınar Aykır çiftinin Cumhuriyet Caddesi'ndeki tek katlı evlerinde çıkan yangında, 2,5 yaşındaki oğulları Bilal ile 7 yaşındaki kızları Zeynep hayatını kaybetmişti.
Kaynak: AA