Kırşehir'de Şap Hastalığı İle Mücadele

Boztepe Kaymakamı Cihan Kayaalp, ilçede bazı büyükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığına karşı veteriner ve ziraat mühendislerinin gerekli tedavi çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

Kayaalp, gazetecilere yaptığı açıklamada, şap hastalığına yakalanan hayvanların tedavi edilerek kurtarılabileceğini ifade etti.

İlçede bazı büyükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığına veteriner ve ziraat mühendislerin zamanında müdahale ettiğini vurgulayan Kayaalp, şöyle devam etti:

"Şap hastalığına yakalan hayvanların itlaf edilmesi diye bir şey zorunlu değildir. İyi bir beslenme ve tedavi ile hayvan tekrar sağlığına kavuşabilir. Hastalık atlatıldığı taktirde yeniden kesime gönderilebilir, insanlar tarafından da tüketilebilir. İlçemizin geçim kaynaklarından en önemlisi hayvancılık olduğu için, biz de bu hastalıkla maalesef karşılaşıyoruz. Süratli tedavi ve tetkikler ile Boztepe ilçemizde hastalık söndürülmüştür. Aynı ciddiyet ve dikkatle tedbirlerimize devam ediyoruz"

Kayaalp, şap hastalığı ile mücadele konusunda doğrudan tespit ve en uygun aşının İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince çiftçilere ve işletme sahiplerine ulaştırıldığını vurgulayarak, hastalıkla karşılaşıldığında süratle inceleme yapılarak aşılandığını kaydetti.

Başka şap hastalığı olmak üzere tüm hayvan hastalıklarında veteriner ve ziraat mühendislerinin çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Kayaalp, günün her saatinde çiftçilerin kendilerine ulaşabileceklerini aktardı.

Kaynak: AA