Türkeli'de TÜRDER Genel Kurulu Yapıldı

Türkeli ve Köyleri, Eğitim, Turizm, Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği (TÜRDER) Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Derneğin kendi binasında yapılan genel kurulda tek liste oylandı. 22 kişilik liste oyların tamamını aldı. Dernek tüzüğünde belirtilen, herhangi bir siyasi partide yönetim kurulu üyesi olan şahısın dernek yönetiminde yer almamasını öngören tüzük, oy birliğiyle iptal edildi.

Dernek Başkanı Şuayip Yavuz toplantıda yaptığı konuşmada, dernekçiliği yaygınlaştırmaya, ilçe ve ilçe halkının sorunlarını dile getirmeye devam edeceğini söyledi.

Yavuz, 'Derneğimiz olarak yeni yönetimimizin de belirlenmesiyle 'Yol Hakkımı Vermem' kampanyasını yakın zamanda başlatacağız. Planladığımız faaliyetler arasında, Türkeli Toplum Sağlığı Merkezi'nin mevcut binasının yıkımı yapılarak yeniden bina yapılması için ilgili mercilere konuları iletilmesi ve üzerinde durulması, ilçeye kazandırılması planlanan Meslek Yüksekokulu ve yeniden yapılması planlanan Hükümet Konağı hizmet binası gibi ilçemizin ihtiyacı hissedilen konularının giderilmesi için birçok kapıları aşındıracak, bu gereksinimlerin peşini bırakmayacağız.' dedi.

Bu arada, derneğin isminde değişikliğe giderek, daha önce Türkeli ve Çevresi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği olan derneğin yeni ismi, oy birliğiyle Türkeli ve Köyleri, Eğitim, Turizm, Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği olarak değiştirildi.

Yeni yönetim kurulu ise Şuayip Yavuz, Kübra Öztürk, Ayhan Ural, Nimet Karaaslan, Bahri Özçelik, Yasemin Demircan, Mustafa Kahramanlar, Gülfidan Yaman, Atakan Arslan, Serap Yahşi, Murat Özcan, Arzu Üstün, Şefika Yolaçan, Bülent Tan, Aynur Özden, Mehmet Cankur, Bilal Öztürk, Şerife Göksu, Tuncay Özkan, Filiz Araz, Şerafettin Yıldırım, Adem Güloğlu isimlerinden oluştu.

Kaynak: AA