Pazarcılıkla Başladı İhracatçı Oldu

Turgutlulu girişimci Hasan Keçeci, semt pazarlarında giyim eşyaları satarak başladığı iş hayatında bugün İtalya'ya koleksiyon ihraç eder hale geldi.

İlçenin tekstil sektöründeki en önemli yatırımlarını birisini yapan ve 360 kişiyi istihdam eden Keçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada Turgutlu'da çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini, öğrencilik yıllarında el becerileri ve çizimler konusunda yetenekli olduğunu fark etmesi üzerine terzilik yapmaya karar verdiğini söyledi.

Meslek hayatına 1976 yılında Turgutlu Şadırvan Meydanı'nda bir gömlek atölyesinde çırak olarak başladığını anlatan Keçeci, bir süre sonra kendi işini kurmak üzere harekete geçtiğini babasının verdiği danayı satarak kendisine sermaye yaptığını anlattı.

Keçeci, bu sermayeyle aldığı yemeni, tülbent, pantolon ve kazakları semt pazarlarında satmaya başladığını ve yaklaşık 12 yıl pazarcılık yapmaya devam ettiğini ifade etti.

İzmir'de kurduğu küçük atölyeyle 1992 yılında üretime başladığını, 2014 yılında memleketine yatırım yaptığını ve bugün 360 kişiye istihdam sağlayan tesise sahip olduğunu anlatan Keçeci, tekstil mühendisi olan çocuklarının da yardımıyla kısa sürede dış pazarlara açılmayı başardıklarını dile getirdi.

Halen ülkenin önde gelen markaları için üretim yaptıklarını, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere bir çok ülkeye ihracat yaptıklarını dile getiren Keçeci, son olarak moda merkezi konumundaki İtalya’ya koleksiyon gönderdiklerini ifade etti.

Kaynak: AA