Köyde Yaşayan Öğrenci TEOG Birincisi Oldu

Çankırı'nın Şabanözü ilçesi Özbek köyünde TEOG ilk dönem sınavlarında soruların tamamını doğru cevaplayan Duygu Yalçıtaş, Türkiye birincileri arasında yer aldı.

Çankırı'nın Şabanözü ilçesi Özbek köyünde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ilk dönem sınavlarında soruların tamamını doğru yanıtayan Duygu Yalçıtaş, Türkiye birincilerinden oldu.

Taşımalı sistemle köyünden her gün Gümerdiğin Ortaokuluna giden Yalçıntaş, 25 ve 26 Kasım'daki sınavda 120 sorunun tamamını doğru yaparak Türkiye birincileri arasında yer aldı.

Yalçıtaş'ın babası Eyüp Yalçıtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin katıldığı TEOG sınavından kızının böyle bir başarıyla çıkmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Köyde çiftçilikle hayatlarını sürdürdüklerini belirten Yalçıntaş, 'Köyde iş çok olur ama biz çocuğumuzun başarısı için elimizden geleni yaptık. O da üzerine düşeni yaparak çalıştı. Bu başarıyı bekliyordum. Başarısı bizleri gururlandırdı' dedi.

Duygu Yalçıntaş da ailesine bu sevinci yaşattığı için çok mutlu olduğunu dile getirerek, 'Güzel bir sonuç elde ettim. Bu başarımın devamını getirmek istiyorum TEOG ikinci dönem sınavından da aynı sonucu almak için daha çok çalışacağım' diye konuştu.

Öğretmenleri ve ailesinin başarısında büyük katkısı olduğunu ifade eden Yalçıntaş, 'Öğretmenlerim okulda her türlü desteği bana verdi. Okuldan geldikten sonra da ailem aynı şekilde destek verdi. Ben de evde düzenli bir şekilde çalışarak bu başarıyı elde ettim' sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA