Kocaeli'de Tüm Yollar Açık

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sonrasında yollara anında müdahale ederek açık kalmalarını sağlıyor

Kocaeli'de Tüm Yollar Açık
Ulaşım Daire Başkanlığı ekiplerinin yoğun çalışması sonucu köy yolları sürekli açık tutulurken gün itibariye kapalı köy yolu bulunmuyor. Umuttepe, Kartepe, Arızlı ve Kuruçeşme Radar yolları da karla mücadele ekipleri tarafından sürekli açık tutuluyor. Büyükşehir Belediyesi kar yağışı nedeni ile kent genelindeki karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Kentin her bölgesinde gece ve sabah saatlerinde çalışma yapan ekipler, tüm köy yollarının açık kalması için çaba harcadı. Karla mücadele ekipleri yolların kapanmaması için 300 personel ve 135 araçla yoğun bir şekilde hizmet veriyor.

Yollar bir yandan iş makineleriyle kardan temizlenirken diğer yandan da don ve kayma vakalarının önüne geçmek için tuzlama yapılıyor. Bu kapsamda Gebze; Balçık, Mollafenari, Cumalıköy, Kadıllı, Tepecik-Pelitli, Kandıra; Akçaova, Kocakaymaz, Tatarahmet- Çakmaklı bağlantı yolu, Akçaova-Deliveli bağlantı yolu, Karamürsel; Oluklu ve Kartepe; İfraziye yolları yapılan çalışma sonucu kardan temizlendi. Kent genelinde sürdürülen bu çalışmalar sonucunda kapalı köy yolu bulunmuyor.
Kaynak: İHA