İBB, 600 Evsize Kapılarını Açtı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi soğuk kış şartlarında sokakta  yaşayan yüzlerce evsize  sahip çıktı. 600 evsiz vatandaşın konuk edildiği Zeytinburnu Kapalı Spor Salonu’nda Eski Başbakan Tansu Çiller’i dolandırmasıyla gündeme gelen Selçuk Parsadan’ın  oğlu Hakan Parsadan da bulunuyor.

İBB, 600 Evsize Kapılarını Açtı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  kara kışta sokakta yaşayan evsizlere kapılarını açtı.  Zeytinburnu Kapalı Spor Salonu’nda 600 evsiz vatandaşı konuk eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yüzlerce vatandaşın barınma ihtiyacını karşılıyor.  Kimsesiz vatandaşlar,kişisel temizlikleri ve sağlık kontrolleri yapılarak merkeze yerleştiriliyor. Birbirinden farklı hikayeleri bulunan evsizlerin içinde Eski Başbakan Tansu Çilleri dolandırmasıyla gündeme gelen Selçuk Parsadan’ın oğlu Hakan Parsadan da bulunuyor.

"ONLARA RAHAT EDECEKLERİ ORTAMLAR HAZIRLIYORUZ"

Hiçbir vatandaşın kış aylarında sokakta kalmaması için evsizleri kış aylarında misafir ettiklerini belirten Darülaceze Müdürü Reşit Taşkın, “Gündüzleri 400 misafirimiz var. Bu sayı akşam saatlerinde 600’e kadar çıkıyor. Burada misafir ettiğimiz bütün müşterilerimiz, kuaför hizmetlerinden başlayarak, sağlık kontrollerinden geçirerek sonrasında temiz giysiler ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 3 öğün yemeklerini veriyoruz. Onların rahat edeceği bir imkan sağlıyoruz biz de akşam yastığa başımızı rahatça koyabiliyoruz. Kimse dışarıda kalmayacak, üşümeyecek bizlerde rahat edeceğiz" şeklinde konuştu.

"BABAMLA GURUR DUYUYORUM"

Kış aylarında İBB’nin sunduğu imkanlardan yararlandığını belirten Selçuk Parsadan’nın oğlu Hakan Parsadan, babasını savunarak, "Örtülü ödenekten aldığımız paralar doğrudur. Babamla gurur duyuyorum” dedi.

İsmini vermek istemeyen evsiz bir vatandaş ise "2 aydır sokaklarda yaşıyorum. Buraya geleli bir ay oluyor. Buraya bir polis abimiz tarafından getirildik. Buradaki hizmetten memnunuz” diye konuştu.

Kaynak: İHA