Çubuk'taki Pazarlarda Bal Ve Tereyağı Denetimi

ANKARA – Ankara’nın Çubuk ilçesinde zabıta ekipleri, semt pazarlarında satılan bal ve tereyağlarını inceledi, etiket denetimi yaptı.

Çubuk Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, kış aylarında tüketimi artan bal ve tereyağların satıldığı pazarlarda çalışma gerçekleştirdi.

Şüpheli görülen ürünlerden numune alan ekipler, etiketleri denetleyip, uyarılara uymayan satıcılar hakkında tutanak tutu.

Denetim ekibinden sorumlu veteriner hekim Bekir Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların bal ve tereyağı gibi ürünleri alırken dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Sahte ürünlere karşı vatandaşları uyaran Kılıç, bazı balların, tatlandırıcıyla karıştırılarak süzme bal şeklinde satıldığını, buna dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Kılıç, tereyağı satın alırken de dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, 'Sarı da olsa beyaz da olsa tereyağının renginin parlak olması gerekiyor. Diğer renklerde görmüş olduğunuz ürünlerde muhakkak karışım vardır’' dedi.

Vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendirmeye aldıklarını ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:

'Pazar içerisinde şüphelendiğimiz ürünlerden numune alıyoruz ve incelenmesi amacıyla laboratuvara gönderiyoruz. Ancak daha çok almış olduğumuz pratik bilgilerle konuyu yerinde çözmeye çalışıyoruz.'

Kaynak: AA