Adalet Bakanlığından 'Tutuklu Avukata Su Verilmedi' Haberine Yalanlama

Adalet Bakanlığı “Böbrek hastası tutuklu avukata 3 gün su vermediler” başlığıyla bazı basın organlarında yayınlanan haberleri yalanladı.

Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Habere konu olan tutuklu Murat Keçeci, ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma (FETÖ)’ suçundan Çorlu Sulh Ceza Hakimliğinin 11.12.2015 Gün ve 2015/440 Sorgu sayılı tevkif müzekkeresi ile tutuklanarak 11.12.2015 tarihinde Tekirdağ 2 No.lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna alınmıştır" denildi.

Bakanlık açıklamasında, “Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun bulunduğu kampüs içerisinde 5 adet ceza infaz kurumu ve 240 daireden oluşan personel lojmanları bulunmakta olup, söz konusu kurumların ve lojmanların su ihtiyacı Muratlı İsale Hattından Tekirdağ Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından tedarik edilmektedir. Her ay düzenli olarak Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından tahlilleri yapılan ve içilebilir olduğu belirtilen bu su, 24 saat kesintisiz olarak akmakta olup, hükümlü ve tutuklular ile kurum lojmanlarının sakinleri tarafından kullanılmaktadır. Tutuklu Murat Keçeci’nin ve kendisini ziyarete gelen 29 avukatın, bugüne kadar tutuklunun su ihtiyacına ilişkin olarak kuruma iletilmiş herhangi bir talepleri ve şikayetlerinin olmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca adı geçen şahsın barındırıldığı odanın suyu 24 saat akmaktadır.

Adı geçenin sağlık nedenleri ile 05.01.2016 tarihinde Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Polikliniğine sevk edilene kadar ki kantin satış fişlerinin incelenmesi neticesinde, 14.12.2015 ve 16.12.2015 tarihlerinde kurum kantininden üç adet 5 litrelik su talebinin olduğu ve talebinin aynı gün yerine getirildiği tespit edilmiştir.

Kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik yapılan bu tür haberler gazetecilik etik ilkeleriyle bağdaşmamakta ve gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA