Samsun'da 'Mavi Yıldız Güvenilir Gıda' Ödül Töreni

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: 'Samsun 2 yıldır uğraşmama rağmen Mavi Bayrak alamadı'.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Samsun 2 yıldır çok uğraşmama rağmen Mavi Bayrak alamadı' dedi.

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce Serra Otel'de 'Mavi Yıldız Güvenilir Gıda' ödül töreni düzenlendi.

Törene Vali İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan kamu kurul ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Yılmaz, 'Mavi Yıldız Güvenilir Gıda' ödüllü işletme sayısının artmasını temenni etti.

Çevre bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla plaj ve marinalara verilen Mavi Bayrak'a Samsun'un da aday olduğunu belirten Yılmaz, 'Samsun için Mavi Bayrak çok önemli. Şehrimiz bana göre Mavi Bayrak'ı çoktan hak etti. Bu konuyu bir kaç platformda dile getirmeme rağmen sonuç elde edememiş olmak beni üzüyor. Kurupelit Marinası'ndan Organize Sanayi Bölgesine kadar toplu iğne başı kadar pis su denizimize gitmiyor. Samsun 2 yıldır çok uğraşmama rağmen Mavi Bayrak alamadı' dedi.

Mavi Bayrak için yapılan başvurularda ilk 3 ay deniz suyunun temiz çıktığını dördüncü ay sel nedeniyle kirli çıktığına işaret eden Yılmaz, 'Yağmur yağdı, feyezan oldu. Yamaçlardan su yeni killi su getirdi. O da denizde sararma yaptı. Tam da o sararmanın olduğu gün gittiler denizden numune aldılar. Yani o gün numune almak akıl karı mı? Feyezanı tutacak bir teknoloji var mı? İlgilenin bu konularla yazık günah. Samsun kendi kalesine gol atıyor' şeklinde konuştu.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise 'Mavi Yıldız Güvenilir Gıda' ödülünü alan işletmenin sahibini kutladı.

Kaynak: AA