Ordu'da Fırtına

Çaybaşı ve Akkuş ilçelerinde fırtına nedeniyle bazı evlerin çatısı uçtu.

Ordu'nun iki ilçesinde fırtına nedeniyle bazı evlerin çatısı uçtu.

Çaybaşı ve Akkuş'ta etkili olan fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi. İki ilçede bazı evlerin çatısı uçarken, Çaybaşı'nda seyyar arabalar, sokak lambaları ve banklar devrildi.

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapılı Mahallesi'nde yaşayan Selahattin Kurt'a ait evin çatısının uçtuğunu söyledi.

Kaymakamlığın desteğiyle Kurt ailesinin mahalledeki başka bir eve yerleştirildiğini anlatan Yanık, 'Bununla birlikte çatısı zarar gören birkaç evimiz daha var. Onların tamiratı konusunda da yardımcı oluyoruz. Şu an yaraların sarılmasıyla ilgili çalışma yürütülüyor. Yaşanan olayın sevindirici tek tarafı, can kaybı ya da yaralanan olmaması' dedi.

Fırtınanın bölgeyi etkisi altına aldığına işaret eden Yanık, 'İlçemizde park halindeki bir otomobil, üzerine ağacın yıkılması sonrası kullanılamaz hale geldi. Şiddetli rüzgar nedeniyle çatı ve bacalardan parçalar kopuyor. Belediyemizin kameriyeleri söküldü. Vatandaşlarımızı, can güvenlikleri için rüzgarlı havada dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyoruz' diye konuştu.

Öte yandan, Çaybaşı-İlküvez karayolunda, devrilen elektrik direkleri nedeniyle trafikte kısa süreli aksama yaşandığı belirtildi.

Akkuş'un Çayıralan Mahallesi'nde evinin çatısı uçan İhsan Demirci ile ailesine yardım için de belediye ve kaymakamlık tarafından çalışma yürütüldüğü öğrenildi.
Kaynak: AA