Kırsal Kalkınma İçin İstihdam Artırılmalı

Erzurum AK Parti Milletvekili Ilıcalı: 'Erzurum kale kent. Bu özelliğini korumalı. Bunun için istihdamın sağlanması lazım. Bunun için çok ciddi çalışmalarımız var'

Erzurum AK Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Erzurum'un kale kent olma özelliğini koruması gerektiğini belirterek, bunun için istihdamın arttırılarak dışarıya yaşanan göçün durdurulması için Başbakan Ahmet Davutoğlu ile AK Parti'nin Afyon Kampı sırasında görüştüğünü söyledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu Erzurum İl Koordinatörlüğü'nün düzenlediği 'Türkiye'nin Kırsal Kalkınma Hamlesi IPARD 2 Lansman Töreni' AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı'nın katılımıyla yapıldı.

Atatürk Üniversite Nenehatun Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda Erzurum'un en büyük sorununun istihdam yetersizliği ve buna bağlı olarak göçün yaşanması olduğu belirtildi.

Törende konuşan AK Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı, 'Erzurum'un en büyük sorunu istihdam. Bu konunun çözülmesi için Başbakanımızla Afyon'daki kampımızda görüştüm. TÜİK rakamlarına göre bu hız azalsa da Erzurum sürekli göç veriyor. Erzurum kale şehirdir. Bu varlığını korumalı' dedi.

Erzurum göç vermemesi için istihdamın arttırılması gerektiğini vurgulayan Ilıcalı, bu konuda çok ciddi bir çalışma içinde olduklarını kaydetti. Ilıcalı, şunları söyledi:

'İstihdamı sağlayacağız. Türkiye genelinde 5 milyar yatırım olmuş, 50 bin istihdam sağlanmış. Erzurum'daki istihdam bin 200. Bu çok yetersiz. Ben iki şeyden çok heyecan duyuyorum. Birincisi Erzurum, ikincisi proje. Tarihe baktığımızda Erzurum çok önemli bir yere sahip. Erzurum olmasaydı Cumhuriyet olmazdı. Daha fazla proje üreterek Erzurum'un bu gücünü ortaya çıkararak muazzam bir istihdam yapmamız lazım'.

Vali Yardımcısı Fatih Gül de törende yaptığı konuşmada, IPARD 2 projesinin Erzurum'da başarıyla devam ettiğini söyledi. Gül, şöyle konuştu:

'Erzurum'da 126 projenin sözleşmesi yapıldı. Bu kapsamda 127 milyon lira hibe olarak kazandırılmış oldu. Erzurum'da göçü önlemenin yolu istihdamı artırmak, kırsal kalkınmayı artırmak ve hayvancılığı desteklemek. İnsanlar bu konuda cesaret bekliyor. Belediyeler, kaymakamlar ve diğer birçok kurum yetkilileri bölgelerindeki en ucra köşelerdeki insanlara ulaşıp onlara cesaret verilmeli'.

Tören sonunda projeden hibe alan vatandaşlara temsili olarak çek takdim edildi.
Kaynak: AA