Katar Emiri Al Sani Moskova'da

Al Sani, Putin ile bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, KatarOrtadoğu ve Körfez'in önemli bir ülkesi olarak gördüklerini söyledi.

Resmi temaslarda bulunmak için Moskova'da bulunan Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Kremlin Sarayı'nda Rusya Devlet Başkanı Putin'le bir araya geldi.

Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Putin, KatarOrtadoğu ve Körfez bölgesinin önemli bir ülkesi olarak gördüklerini belirterek Rusya ve Katar arasındaki işbirliğinin geleceğinden umutlu olduğunu dile getirdi.

Putin görüşmede, Ortadoğu'daki sorunlar, enerji, doğalgaz ve yatırım konularının değerlendirileceğini belirtti.

Katar Emiri Al Sani, Rusya'nın dünya istikrarı açısından temel rol oynadığını ifade ederek 'Rusya ile ilişkilerimizi geliştirmek ve bölgedeki bazı ülkelerin istikrarını da kapsayan önemli sorunlara çözüm aramak istiyoruz' dedi.

Rusya ve Katar'ın enerji ve doğalgaz alanında ortak çıkarları olduğunu vurgulayan Al Sani, görüşmede bu konuların değerlendirileceğini söyledi.

Al Sani, yatırımların iki ülke ilişkilerinde önemli bir yer tuttuğunu, son yıllarda bu alanda önemli adımlar atıldığını kaydetti.

Putin, Al Sani görüşmesinin ardından iki ülke dışişleri bakanlarının basın açıklaması yapması bekleniyor.

Al Sani, Putin görüşmesinden önce Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin ve Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ile ayrı ayrı görüştü.
Kaynak: AA