Bulduğu Yaralı Şahini Valinin Makamına Getirdi

Ordu'da bir kişi bulduğu yaralı şahini, sahip çıkılması için Ordu Valisi Balkanlıoğlu'na teslim etti Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen şahinin tedavisine başlandı.

Ordu'da bir kişi, yaralı halde bulduğu şahini, tedavisi yapılması ve sahip çıkılması için Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun makamına getirdi.

Ordu çevre yolunda otomobili ile seyir halinde olan Muhammet Altuntaş, güzergahtaki tünele yaklaştığı sırada yerde yatan yaralı şahini fark etti. Şahini aracına alan Altuntaş, Ordu Valiliği'ne gelerek Vali Balkanlıoğlu ile görüşme talebinde bulundu.

Balkanlıoğlu'nun makamına yaralı şahinle giren Altuntaş, yaşadığı durumu anlatarak kendisinden yardımcı olmasını istedi. Bunun üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İshak Yılmaz'ı arayan Vali Balkanlıoğlu, yaralı şahinin tedavisi için gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi.

Vali Balkanlıoğlu, yaralı şahinin tedavisinin ardından doğal ortama bırakılacağını ifade ederek, 'Ulubey ilçemizde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan ve bölgede yaralanan yaban hayvanlarının tedavi edildiği rehabilitasyon merkezimiz var. Yaralı şahini de bu merkezimize göndererek tedavisinin yapılmasını sağlayacağız. İyileştikten sonra da doğal ortamına bırakacağız' diye konuştu.

Yaralı şahini bularak kendisine getiren Muhammet Altuntaş'a da teşekkür eden Balkanlıoğlu,'Bu davranışın yaban hayvanlarına karşı diğer insanlarca da örnek alınmasını diliyorum' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA