AK Partili Başkandan Kılıçdaroğlu'na Tepki

AK Parti Ordu İl Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Halil Öz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlerine sert tepki göstererek, “CHP diktatör arıyorsa önce kendi mazisine bakmalıdır” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının 3. Dünya ülkesi demokrasilerinde görülen bir konuşma olduğunu ifade eden Halil Öz, “CHP Genel Başkanının hakaretleri kabul edilecek bir davranış değildir. CHP diktatör arıyorsa önce kendi mazisine bakmalıdır. Türk demokrasi tarihinde CHP‘den başka diktatör mü var? CHP’nin geleneğinden gelen diktatörlük hala devam etmektedir” diye konuştu.

Halil Öz, şöyle devam etti: “CHP Genel başkanı kurultaydaki konuşmasıyla vizyoner bir Türkiye profili ortaya koyamamış, kendi iç çekişmelerini, siyasi bunalımlarını ortaya koymuştur. Adeta ‘bizim oğlan bina okur döner durur bir daha okur’ cinstendi. Üniter yapıya, devletine açıkça hakaret eden, akademisyenlik adı altında çocuk katili teröristlere tek laf etmeyen, 1128 akademisyene yine klasik CHP mantığı ile sahip çıkan bir Genel Başkan portresi gördük. Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı’na, devlet adamlığına yakışmayacak sokak ağzı ile sözler sarf eden bir genel başkan portesi gördük. Zaten böyle bir genel başkanları olduğundan 7 seçimdir hep kaybeden ama bir kere dahi seçim kazanamayan ‘loser’ bir genel başkan portresi gördük. CHP’ye Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Geçenler geçti seni, uçtu pabucun dama, çatla Sodom-Gomore, patla Bizans ve Roma’ mısraları daha uygundur.”
Kaynak: İHA