Doğadan Atık Pilleri Topluyor

Muğla'da şoförlük yapan Ahmet Konak, doğadan 5 yılda 300 atık pil topladı.

Milas ilçesinde yaşayan Ahmet Konak, doğadan 5 yılda 300 atık pil topladı.

Kamyon şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan Konak, gezi amaçlı gittiği bölgelerden çok sayıda atık pil toplayarak evinde biriktirmeye başladı.

Konak, gazetecilere yaptığı açıklamada, pillerin içerdiği maddeler bakımından doğaya verdiği zararların yüksek seviyelerde olduğunu söyledi.

Duyarlı bir vatandaş olarak gezi amaçlı gittiği bölgelerde karşılaştığı pilleri alarak, el teması kurmadan toplamaya başladığını anlatan Konak, 'Yaptığım araştırmalara göre bir küçük pil bile toprağa büyük zararlar veriyor. Bitki kökleri ve yer altı kaynak suları da bu durumdan etkileniyor. Ben kişisel olarak üzerime düşeni yaparak, bu zehirli maddeleri doğadan topluyorum. 5 yılda 300 pili doğadan alarak, zehirli etkilerinden korudum' diye konuştu.

Atık pilleri daha çok arıcılık, balıkçılık yapılan bölgelerden topladığını dile getiren Konak, şöyle konuştu:

'Piller satılırken üzerlerine uygun büyüklükte doğaya ve çöpe atılmaması uyarılarının yazılması gerekiyor. Ben insanlara uyarıda bulunduğum zaman dikkate almıyorlar ve 'bir şey olmaz' anlayışı hakim. Bu soruna duyarsız kalmamak gerekiyor. Pilleri de genel olarak doğadan geçimini sağlayan arıcı, balıkçı gibi kişilerin barındığı yerlerden topluyorum. Bu konuda ilgililerin eğitilmesi gerektiğini düşünüyorum.'
Kaynak: AA