Beslediği Sokak Kedileri İçin Tatile Bile Çıkmıyor

Samsun'da yaşayan 60 yaşındaki emekli öğretmen İmran Yücel, 26 yıldır mahallesindeki bütün sokakları gezerek yaklaşık 60 sokak kedisine su, mama ve çeşitli yiyecekler bırakıyor.

İLYAS GÜN - Samsun'da yaşayan 60 yaşındaki emekli öğretmen İmran Yücel, yaşadığı Çiftlik Mahallesi'nde 26 yıldır her gün sokak kedilerini besliyor, hayvanların yokluğunda aç kalmaması için tatile bile çıkmıyor.

İmran Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallesinde yaklaşık 60 sokak kedisi beslediğini söyledi. Her gün saat 06.00'da sokak kedilerini beslemek için evden çıktığını belirten Yücel, '2 saat içinde tüm mahalleyi geziyorum. Sokakta belirlediğim yerlere kedilerin yiyeceklerini bırakıyorum. Zaten kediler benim yolumu gözlüyor. Hemen etrafıma doluyorlar. Tek tek onları besledikten sonra diğer sokaklara geçiyorum' dedi.

-Hasta kedilerin maması ve suyuna ilaç koyuyor

Bazı vatandaşların da kendisine yardımcı olduğunu dile getiren Yücel, 'Emekli maaşımın büyük bölümünü kedileri beslemek için harcıyorum. Onlara mama, tavuk, ciğer gibi sevdikleri yiyecekleri alıyorum. Kesinlikle yiyecekleri yere bırakmıyorum. Bir kağıdın üzerinde kedilere sunuyorum çünkü onlar da insanlar gibi hasta oluyor. Hasta olan kedilerin maması ve suyuna da ilaç koyuyorum. Ben yokken aç kalmamaları için tatile bile çıkmıyorum' ifadelerini kullandı.

-'Umut' köy yumurtası ile besliyor

Yücel, kedileri beslemek için özel eğitim aldığını vurgulayarak şunları kaydetti:

'Kedilerin her biri farklı şeyler seviyor. Ben de mümkün olduğunca onlara sevdikleri yiyecekleri getiriyorum. Özellikle sokakta yaralı olarak bulduğum ve tedavi ettirdikten sonra tekrar sokağa bıraktığım 'Umut' adlı kedi yumurta seviyor. Her sabah ona rafadan köy yumurtası pişirip getiriyorum. Yumurtanın sadece sarısını yiyor. Geri kalan kısmını da diğer kedilere veriyorum.'
Kaynak: AA