Aşırı Süratli Olduğu İddia Edilen Otomobilin Çarptığı Genç Ölümle Pençeleşiyor

Kayseri'de yolun karşısına geçmeye çalışırken aşırı süratli olduğu ileri sürülen otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan 9. sınıf öğrencisi yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor Anne Kutluay: 'Oğlum hastanede ölümle pençeleşiyor, bitkisel hayatta, hiçbir hayati fonksiyon göstermiyor, yoğun bakımda gözlerini bile kıpırdatmadan cansız bir şekilde yatıyor. Onu öyle gördükçe kahroluyorum' 'Oğlum 15 yaşında 1,80 metre boyunda gencecik bir çocuktu. Belki onu bir daha göremeyeceğim ama başka çocuklar benim çocuğumun düştüğü duruma düşmesin. Şahitlik yapın, gördüklerinizi anlatın. Ben fazla bir şey istemiyorum'

MUSA ÖZYÜREK - Kayseri'de yatılı kaldığı okuldan hastaneye gitmek için çıkan ve yolun karşısına geçerken aşırı süratli olduğu iddia edilen bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan 9. sınıf öğrencisi Ahmet Arda Kutlusoy (15), yoğun bakımda ölümle pençeleşiyor.

Beyazşehir Kavşağı yakınlarında geçen hafta sonu otomobilin çarpması sonucu havaya fırlayan ve düştükten sonra yaklaşık 50 metre kadar sürüklenen Arda, ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Tramvay durağındaki kameralara da yansıyan kaza sonrası beyin travması geçiren Arda, 9 Ocak Cumartesi gününden beri yoğun bakım ünitesinde tutuluyor.

Başarılı bir öğrenci olan ve arkadaşları tarafından çok sevilen Arda'nın kaza haberini alan ve büyük bir üzüntü yaşayan yakınları, hastane önünde umutla gencin uyanmasını bekliyor.

Eşinden ayrı olan ve Ankara'da yaşayan anne Aslı Neşe Kutluay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun kaza haberini alır almaz Kayseri'ye geldiğini ve hastaneye koştuğunu anlattı.

Bir yandan oğlunun hayata dönmesini beklerken diğer yandan da kazayla ilgili araştırma yaptığını ifade eden Kutluay, oğluna çarpan kişinin 'elini kolunu sallayarak' dışarda gezdiğini ve bunun kendisini daha çok üzdüğünü söyledi.

Oğluna yolda makas atarak ilerleyen 'bir şehir magandası'nın çarptığını iddia eden Kutluay, 'Yeşil ışık yanınca karşıya geçmeye çalışan oğluma hızla gelen bir otomobil çarpıyor. Oğlum şu an hastanede ölümle pençeleşiyor, bitkisel hayatta, hiçbir hayati fonksiyon göstermiyor, yoğun bakımda gözlerini bile kıpırdatmadan cansız bir şekilde yatıyor. Onu öyle gördükçe kahroluyorum' diye konuştu.

-'Oğluma yardım edilmesini de engellemiş'

Oğluna otomobiliyle çarpan ve ehliyetsiz olduğu söylenen kişi hakkında gerekli işlemin yapılmadığını öne süren Kutluay, şöyle devam etti:

'Çarpan kişi diğer araçlarla yarış yapıyormuş ve sürekli makas atarak ilerliyormuş. Kazadan sonra da oğluma yardım etmek için gelenleri darp etmiş, olayı gören ve şahitlik yapmak isteyen kişileri tehdit etmiş. Uzun süre ambulans çağrılmasına bile müsade etmemiş. Olay yerindekilere 'sizin çocuğunuz mu ne karışıyorsunuz' diyerek saldırmış. Ambulans haber verilmemesi nedeniyle geç gelmiş. Oğlum dakikalarca cansız bir şekilde yerde yatmış. Olayı gören herkes acımış, tramvay durağında bekleyen kadınlar fenalık geçirmiş. Bunları kazayı görenler bana anlatıyor ama şahitlik yapmaya korkuyorlar. Kaza anına ilişkin görüntüler elimde. Oğluma çarpan kişi frene bile basmıyor. Vicdansız gelip bizden özür bile dilemedi. Üstüne üstlük karakolda bizden şikayetçi olmadığı yönünde ifade vermiş. Şikayetçi olması gereken o değil, biziz ve şikayetçiyiz. Yakalanarak en ağır cezanın verilmesini istiyorum.'

-Olayı görenlerden şahitlik bekliyor

Olayı görenlere şahitlik etmeleri çağrısında bulunan Kutluay, 'Çarpan kişi oğlumun cüzdanını, kimliğini ve parasını almış. Emniyette polislere verilmiş. Bu kişinin böyle bir şeye de hakkı yok. Benim oğlumun yerinde sizin de çocuklarınız olabilirdi. Ne olursunuz yardım edin. Benim oğlum 15 yaşında 1,80 metre boyunda gencecik bir çocuktu. Belki onu bir daha göremeyeceğim ama başka çocuklar benim çocuğumun düştüğü duruma düşmesin. Şahitlik yapın, gördüklerinizi anlatın. Ben fazla bir şey istemiyorum' ifadesini kullandı.

Kutluay, çarpan kişinin kazaya ilişkin delilleri yok etmeye çalıştığını öne sürerek, 'Bir an önce tutuklanması' talebini dile getirdi.

Gencin teyzesi Elif Aydın da yeğeni cihazlara bağlı yaşam mücadelesi verirken çarpan kişinin 'elini kolunu sallayarak' gezmesinin kendilerini daha çok üzdüğünü söyledi.

Arda'nın abdestli namazlı bir genç olduğunu ve her namazından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dua ettiğini anlatan Aydın, şöyle devam etti:

'Beyfendi bir çocuktu. Yüzüne bakan doyamaz bir daha bakardı. Öyle güzel bir çocuktu. Gencecik yavrumuzu bir şehir magandası biçti ve serbest kaldı. O bizim geleceğimiz, her şeyimizdi. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan, her gün kendisine hayır duası için kalkan ellerden tutmasını, bize yardım etmesini bekliyoruz. Yoksa bize kimse sahip çıkmıyor, çocuğumuza kimsesiz muamelesi yapılıyor.'
Kaynak: AA