Uluslararası Sinop Bianeli'nde 'Gelişen Sinop' Etkinliği Yapıldı

SİNOP – Bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Sinop Bienali'nin (Sinopale Forum) ikinci gününde 'Gelişen Sinop' etkinliği düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı organizasyonuyla eski konservatuar salonunda gerçekleştirilen toplantıda bienalin küratörü Prof. Dr. Melih Görgün, bienalin ikinci gününde Sinop'ta var olan kültürel ve kişisel potansiyellerin ne olduğunu ve bunu kentsel kalkınmada nasıl kullanılabileceğine dair bilgilendirmeler yapıldığını söyledi.

Gün boyu devam eden oturumlarda Sinop içerisinde bir takım proje üretenlerin bilgilerini paylaştığı toplantılara değinen Görgün, 'Ele alınan projelerden bazıları projesi, ekolojik kamp projesi, Avrupa gönüllülük sistemi projesi, su sporları projeleri. Bu potansiyelleri gün yüzüne çıkartmayı hedefliyoruz' dedi.

Bu arada etkinlikler kapsamında Tarihi Sinop Cezaevi'nde gezi düzenlendiğini dile getiren Görgün, Sinopale için kente gelen yerli ve yabancı konuklara cezaevi projesini yerinde göstermek amacıyla mekanda gezi tertiplediklerini kaydetti.

Kaynak: AA