TEOG Birincilerinden Kerküklü, İlk Kadın Cumhurbaşkanı Olmak İstiyor

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG) soruların tamamını doğru cevaplayan 13 yaşındaki Şeyma Kerküklü, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu örnek aldığını belirterek, Türkiye’nin ilk kadın cumhurbaşkanı olmak istediğini söyledi.

TEOG Birincilerinden Kerküklü, İlk Kadın Cumhurbaşkanı Olmak İstiyor
25-26 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sınavı sonuçları dün açıklanmıştı. Açıklanan sonuçlara göre, soruların tamamına doğru yanıt veren 13 yaşındaki Şeyma Kerküklü’yü Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay makamında ağırladı. Makamdaki davete, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz da katıldı.

2 çocukluğu ailenin küçük kızı olan Şeyma’nın annesi ev hanımı, babası ise 5 dil biliyor ve bir tekstil firmasının pazarlama bölümünde çalışıyor.

Sultangazi’den TEOG’da birinci çıkmasından dolayı gururlandıklarını ifade eden Başkan Altunay, “Sultangazi ilçesi kurulduğundan bugüne  öğrencilerimizin artan  başarılarına şahit oluyorduk ama bugün çok daha farklı bir gururu yaşıyoruz. Şeyma kızımızın gereken çalışma metotları çok farklıydı. Kendisi bugüne kadar neredeyse hiç telefon kullanmadı ama evinde televizyon falan olmasına rağmen  kendisine düzenli ders saati ayırdı. Burada da öğretmenleriyle çok uyumlu bir çalışma sergileyerek 120 sorunun tamamına doğru cevap vererek birincilik unvanına layık oldu. Anne babasını da yakından tanıyoruz. Kendileri de ilçemizde uzun süre kaldılar. Şeyma kızımın büyük hedefleri büyük hayalleri var. İnşallah bundan sonra da SEDA diye adlandırdığımız Sultangazi Eğitime Destek Akademisi’nde katkı olarak derslerimize girecek. Biz onunla gurur duyuyoruz. İlçemiz adına almış olduğu başarıdan dolayı kendisini kutluyoruz” dedi.

“İLK KADIN CUMHURBAŞKANI OLMAK İSTİYORUM”

Sultangazi Aydın Uçkan Ortaokulu’nda okuyan Şeyma Kerküklü başarıya giden yolu basın mensuplarıyla paylaşarak, “Irak Kerküklüyüm. Gerçekten çok çalıştım, azimle ve hırsla çalıştım. TEOG Sınavını yeneceğim dedim ve kendime güvendim. Arkadaşlarıma sosyal medyaya ara vermelerini tavsiye ediyorum. Belki 15 tatilde değil ama TEOG yaklaşırken ara versinler sosyal medyaya. Çünkü modern bir esir alıyor sosyal medya bizi. Kendime bir hedef belirledim. Bunun içinde elimde ne var ne yoksa heba ederdim. Ailemin ve herkesin bana güvenmesi kendime olan güvenimi arttırdı.  Günde kaç saat çalıştığıma hiç bakmadım. Ancak bir kişinin çok çalışması değil, onun ne kadar verimli geçeceği önemli. Eğer bir insan istemediği taktirdir bir derse ne kadar çalışırsa çalışsın verimli olamaz. Ben de severek çalıştığım için verimli oldu” diye konuştu.

Gelecekte yapmak istediği meslekle ilgili konuşan Kerküklü, “Gelecekte akademisyen olmak istiyorum ve sonrada da siyasete atılmak istiyorum. Hatta arkadaşlarımız ilk kadın cumhurbaşkanı olarak beni takdim ediyorlar ve bunun yanı sıra kendime örner olarak da Ahmet Davutoğlu’nu alıyorum” diye konuştu.

Şeyma’nın annesi Gülizar Kerküklü ise kızının yoğun bir şekilde çalıştığını ifade ederek, “Hiçbir zaman doğru düzgün tatil yapamadı hafta sonu tatili hiç olmadı yaz tatili hiç olmadı.  Çünkü sürekli çalışması gerekiyordu bir şeyler yapması gerekiyordu. Kendi çalışması ve çabasıyla çok ilerledi. Biz kendisine ortam hazırladık ve test kitapları falan ayarladık. Şeyma’nın disiplinli ve düzenli çalışması başarıyı getirdi” şeklinde konuştu.

Şeyma’nın babası Ahmet Kerküklü ise çocuklarıyla daha çok annelerinin ilgilendiğini ifade ederek, “Benim zamanım hep çalışmakla geçiyor. Çocuklarımla genelde eşim ilgileniyor. Benim katkım onlara maddi ve manevi oldu” diye konuştu.

Kerküklü’ye, Başkan Altunay tarafından laptop bilgisayar, Kaymakam Uslanmaz tarafından ise altın hediye edildi.
Kaynak: İHA