İstanbul'u Görmeyen Traktör Sürücüsüne HGS İhlali Cezası

Muğla'da yaşayan bir vatandaşa, traktörüyle İstanbul'da HGS'yi 5 kez ihlal ettiği gerekçesiyle 899 lira ceza gönderildi.

Muğla'nın Yatağan ilçesinde yaşayan ve hayatında hiç İstanbul'a gitmemiş traktör sürücüsüne, İstanbul'daki Hızlı Geçiş Sistemi'ni (HGS) 5 kez ihlal ettiği gerekçesiyle toplam 899 lira ceza gönderildi.

Yatağan ilçesine bağlı Şeref Mahallesi’nde yaşayan İsa Uyar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Akıncı Otoyol Bakım İşletme Şefliği'nden gelen sahibi olduğu 48 YC 506 plakalı traktöre, 2014 yılının nisan ayında Mahmutbey-Edirne Otoyolu girişindeki Mahmutbey HGS sistemini bir kez, İstanbul-Ankara Otoyolu girişindeki Gebze HGS sistemini bir kez, mayıs ayında İstanbul-Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) Otoyolu girişindeki FSM Köprüsü HGS sistemini 2 kez ve İstanbul-Ankara Otoyolu girişindeki Gebze HGS sistemini bir kez ihlal ettiği gerekçesiyle ceza tebligatı gönderildiğini söyledi.

Posta yoluyla kendisine ulaştırılan 899 liralık cezayı okuduğunda, önce bunun bir şaka olduğunu düşündüğünü belirten Uyar, cezanın ardından dilekçeyle Karayolları'na itiraz başvurusu yaptığını anlattı. Cezada, İstanbul ve Ankara'dan bahsedildiğine değinen Uysal, 'Hayatımda hiç İstanbul'a gitmişliğim yok. Traktörün de İstanbul'a kadar gitmesi normal bir şey değil' dedi.

Traktörü 5 yıl önce satın aldığını kaydeden Uyar, şöyle konuştu:

'Traktörü sadece arazimizde kullanıyoruz. Sadece çift sürmede ve oradan bir şey getireceğimizde kullanıyoruz. Traktörle Yatağan ilçe merkezine dahi belki 5 yılda 3 defa gitmişizdir. O da herhangi bir arızası olduğunda veya bakımı geldiğinde Yatağan'a götürüyoruz. Onun haricinde traktörün değil otobana, karayoluna bile çıkmışlığı yok. Böyle bir cezanın traktöre yazılması, çok tuhaf ve komiktir. İnşallah yetkililer bunu anlayıp, cezayı düzeltirler ve bizim gibi mağdur kişilerin mağduriyetlerini giderirler.'
Kaynak: AA