İhsangazi Belediyesi Araç Parkına İtfaiye Aracı Kazandırdı

İhsangazi Belediyesince 18 metre merdiven yüksekliğine sahip yangın söndürme aracı alındı.

Belediye Başkanı Zühtü Danacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni itfaiye aracının gece geç saatlerde teslim alındığını söyledi.

Yeni gelen aracın dışında kısa süre önce Türkiye Belediyeler Birliğinden hibe yoluyla bir itfaiye aracı daha aldıklarını hatırlatan Danacı, ilçeye iki yeni araç kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Her iki aracında ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunan Danacı, 'Bu son gelen aracımızı piyasa değerinin altında indirimli fiyatıyla belediyenin bütçesinden alarak ilçemize kazandırdık. Her iki aracımızın toplam maliyeti 600 bin lirayı buluyor. Araç filomuza yeni kazandırdığımız itfaiye aracının merdiven yüksekliği 18 metreye ulaşmakta. Bu da yüksek binalarda meydana gelebilecek yangınlara müdahalede önemli bir avantaj sağlayacak. Ayrıca 300 litrelik köpük kapasitesiyle yangınla mücadelede itfaiye ekiplerimize önemli oranda güç katacaktır' dedi.

Danacı, vatandaşın can ve mal güvenliğini önemsediklerini ifade ederek, 'İhsangazi Belediyesi olarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bizim için çok önemli. Bu nedenle bu adımları atıyoruz. Amacımız bize güvenen vatandaşımızın iyi gününde ve kötü gününde yanında olmak' diye konuştu.

Kaynak: AA