-Diyarbakır'daki Terör Saldırısı

AK Parti Batman Milletvekili Hamidi, 'Hiç kimse bu saatte de ümitsizliğe kapılmasın. İnşallah kardeşlik, birlik ve beraberlik günleri yakındır'

AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, 'Hiç kimse bu saatte de ümitsizliğe kapılmasın. İnşallah kardeşlik, birlik ve beraberlik günleri yakındır' dedi.

AK Parti Batman Kadın Kolları İl Başkanlığı tarafından yetim ve mağdur aileler yararına düzenlenen kermese katılan Hamidi, yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki bombalı saldırının ve bölgede gelişen diğer olumsuz olaylarının kendilerini son derece üzdüğünü söyledi.

Bölgede ve ülkede güzel şeylerin yaşanmasının temennileri olduğunu dile getiren Hamidi, 'Çınar'daki saldırı ve diğer gelişmeler, bizi çok üzüyor. Bunu her platformda dile getiriyorum. Bu ne Kürt halkına, ne Türk halkına, ne Türkiye ye hiç bir yarar getirmez. Bu işin kazananı olmaz. Hep kaybedeni olur' dedi.

Sorunların tek çözümünün konuşarak halletmek olduğunu ifade eden AK Parti Batman Milletvekili Hamidi, silahla, vurma, kırma ile meselelerin halledilmesinin mümkün olmayacağını belirtti.

Kürt halkının eksiklerinin konuşarak giderileceğini aktaran Hamidi, 'Yeter ki biz, silahı bırakalım, karşılıklı oturalım şiddetten vazgeçelim. Yani bu gün ne hendeğin bize yararı var, ne vurma kırmanın bize yararı var. Ancak konuşarak biz bu işi hallederiz. Eğer bilsek ki bu işler hendek kazma ile, insanların ölümü ile bir şeyler elde edilecek o zaman hep beraber yapalım. Bu iki aylık dönem içerisinde gerek hükümetin, gerek bu ülkeyi idare eden yöneticilerin fikirleri de aynı doğrultudadır. Yani bunlar bu bölgeyi kalkındırmak istiyor. Yoksul insanlara aş iş imkanı vermek istiyor' diye konuştu.

Kimsenin ümitsizliğe kapılmaması gerektiğini ifade eden Hamidi, şunları kaydetti:

'Yani bunlar dünya da örneği olmayan işlerdir. İnşallah akli selim hakim olur. Kardeşlik, birlik beraberliğimiz ilelebet devam eder. Hiç kimse bu saatte de ümitsizliğe kapılmasın. İnşallah kardeşlik, birlik ve beraberlik günleri yakındır. Hükümetimiz de, bölgemiz de öyle inanıyorum ki gerek istihdama, gerek yatırıma yönelik ,belki bölge ile ilgili ayrı bir program da hazırlayabilir.'

Ak Parti Batman Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Bilici ise, 'Yetim ve mağdur aileler için kermes düzenledik. Bu kermesin geliri tamamen yaptığımız ev ziyaretlerinde tespit ettiğimiz mağdur ailelerin ev ihtiyaçların karşılayacağız. Gerekli transferi yapacağız onlara' dedi.

Kermese, AK Parti Batman İl Başkanı Diyaddin Uçar, Merkez İlçe Başkanı Kenan Özoğul, partililer, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA