CHP Atatürk’ün kemiklerini sızlattı

5.5 yıl önce ‘Yeni CHP’ sloganıyla başa geçtikten sonra Gezi’yi sahiplenen, Paralel ile mücadeleye karşı çıkan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye ihanet edenlerin yılmaz savunucusu oldu.

CHP Atatürk’ün kemiklerini sızlattı
CHP Atatürk’ün kemiklerini sızlattı
Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP, Ata'nın kemiklerini sızlatacak hamlelere imza atıyor. Yeni CHP iddiasıyla 5.5 yıl önce parti genel başkanlığına seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, kaybettiği onca seçimin ardından kurultaya yine ‘değişim' temasıyla gidecek. Son seçimlerde aldığı oy oranıyla tek başına iktidara gelme olasılığı görünmeyen, hatta eski günlerini mumla arayan CHP, üst üste aldığı yenilgilerin ardından 35'inci olağan kurultayını gerçekleştirecek. İç muhalefetin istifa çağrılarına rağmen Mustafa Balbay dışında ciddi bir rakibi çıkmayan Kılıçdaroğlu'nun Kurultay'da yeniden başkan seçilmesi bekleniyor. Gezi olaylarını desteklerken, 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından Kırmızı Kitap'a giren Paralel Devlet Yapılanması ile mücadeleye karşı çıkarak milli duruş gerektiren her konuda yan çizen Kılıçdaroğlu, CHP'nin kan kaybetmesine yol açtı. CHP lideri, Türkiye'nin sınırını ihlal ettiği için vurulan Rus uçağıyla ilgili konuda bile milli duruş sergilemedi ve Türkiye'nin özeleştiri yapması gerektiğini savunarak Rusya'nın yanında saf tuttu.

ÖZGÜRLÜK LAFTA KALDI


Kılıçdaroğlu, Türkiye ile Rusya arasında kriz yaşanırken Rus televizyonuna çıkıp Türkiye'nin terör örgütü DAEŞ'e sarin gazı sattığı iftirasını ortaya atan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'i partiden ihraç edeceğine, ihanet eden vekiline sahip çıktı. Kılıçdaroğlu, son olarak devletin terörle mücadelesini katliam olarak nitelendiren akademisyenlerin ihanet bildirisine imza atanları da sahiplendi. Her fırsatta sanatçıların özgür olduğunu tekrarlayan Kılıçdaroğlu, programında farkında olmadan terör propagandasına müsaade ettiği için özür dileyen Beyazıt Öztürk'e ‘niye özür diliyorsun yürek yok mu sende” diyerek tepki göstermişti.

EŞKIYA KAFASI


Kılıçdaroğlu ayrıca, yeni anayasa çalışmaları başlamadan, kırmızı çizgiler çekerek anayasayı baştan “kadük' hale getirdi. CHP geçtiğimiz günlerde kamu kurumu niteliği taşıyan devletin televizyonu TRT'ye, milletvekilleri baskın düzenledi. CHP'li vekiller, TRT Genel Müdürü'nün makam odasına basarak hakaretlerde bulundu.

ESAD'LA KOLKOLA

Türkiye'nin, Suriye ile ilişkilerinin gerildiği dönemde Kılıçdaroğlu, Esad'a CHP'li milletvekillerini göndererek Baas rejiminden yana tavır almıştı. Türkiye hükümeti ve uluslararası toplum Suriye'deki iç savaşın sorumlusu olarak Esad'ı gösterirken Kılıçdaroğlu, kendi halkını katleden diktatörün yanında yer almıştı.

İhanet bildirisini desteklediler

CHP Parti Meclisi Kurultaya sunulacak raporları görüşmek üzere toplandı. PM ayrıca bazı akademisyenlere yönelik gözaltılara bir bildiri yayınladı