Tekvando Açıklaması Anadolu Yıldızlarında Parlıyor Yıldızlar Müsabakaları

Müsabakalara 9 ilden 117 sporcu katılıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen Anadolu Yıldızlarında Parlıyor Yıldızlar Tekvando Müsabakaları, Tokat'ın Zile ilçesinde başladı.

Hasan Sevinç Spor Salonu'nda Tokat, Gümüşhane, Artvin, Erzincan, Erzurum, Ordu, Giresun, Rize ve Trabzon'dan 64 erkek, 53 kız öğrencinin katıldığı müsabakalar, 17 Ocak'ta sona erecek.

Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, müsabakaların başlaması dolayısıyla düzenlenen törende, sporcuları Hitit, Roma, Pontus, Selçuklu, Danişment, Osmanlı medeniyetlerinin önemli merkezlerinden Zile ilçesinde ağırlamanın duyduğu mutluluğunu dile getirdi.

Sporun sadece ruh ve beden sağlığı açısından değil, bayrağı göklere çektiren, ülke tanıtımında önem arz eden bir aktivite olduğunu vurgulayan Ermiş, 'Tekvando sporu insana çalışmanın ve başarmanın zorunlu olduğunu gösteren, disiplinin, kendine güvenin, yetenek ve tekniği öğreten bir spor dalı. Arkadaşlık ruhu, takım dayanışması, koordineli çalışma, hayatta başarmanın temel düsturlarından biridir' dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar ise müsabakalarla sporun tabana yayılması, geleceğin sporcuların belirlenmesi ve gençlerin kardeşlik,yardımlaşma, centilmenlik, paylaşma ve hoşgörü değerlerini öğrenmesinin amaçlandığını söyledi.

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel de sporcuları ilçede en iyi şekilde ağırlayacaklarını kaydetti.
Kaynak: AA