'Tecrübe Konuşuyor' Projesi

Proje kapsamında, eski milli futbolcu Tanju Çolak ile teknik direktör Mesut Bakkal, Balıkesir'de gençlerle bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Tecrübe konuşuyor' projesi kapsamında, eski milli futbolcu Tanju Çolak ile teknik direktör Mesut Bakkal, Balıkesir'de gençlerle bir araya geldi.

Bir alışveriş merkezinin konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Tanju Çolak, Türkiye'de sporun geliştiğini ve devlet desteğinin spora arttığını söyledi. Çolak, artık birçok kırsal mahallede gençlerin halı sahada top oynadığını belirtti.

Bundan 40 sene önce toprak saha bulmakta zorlandıklarını ifade eden Çolak, şunları kaydetti:

'Ben 1974'te köyümüzde çapa yaparken, bugün köyümüzde halı saha açılıyor. Türkiye nereye koşuyor? Bugün Balıkesir'in Kepsut ilçesindeki halı saha açılış töreninde protokol konuşurken geçmişe döndüm. Sizler çok şanslısınız ama bir o kadar da üretici değil de tüketici pozisyona geçmiş durumdasınız. Ne olur lütfen sosyal medyadan biraz uzak durun. Gençliğimiz oraya çok adapte olmaya başladı. O yüzden lütfen özümüze dönelim. Biz sizlere değer veriyoruz. Sizleri önemsediğimiz için buradayız.'

Teknik direktör Mesut Bakkal ise bir muhabirin, 'Spor kulüplerinin sık teknik direktör değiştirmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusunu üzerine, 'Teknik direktörlerin maalesef Türkiye'deki kaderi bu diye düşünüyorum. İstediğiniz kadar uzun mukavele yapın, istediğiniz kadar 5 yıllık ya da 3 yıllık anlaşın, sonuçta sizi yıpratmak için şöyle yapıyorlar; futbolcunun parasını ödemiyorlar, içeride ceza kesiyorlar, kulübe gelmiyorlar. Her türlü olumsuzluğu yaratıp yıpratmaya çalışıyorlar. Burada hem bizim mesleğimiz zedeleniyor hem de Türk futbolunun zayıfladığını hissediyorum. Çünkü hiçbir zaman istikrar da yok başarı da' ifadelerini kullandı.

Programa, Gençlik ve Spor Bakanlığı Daire Başkanı Rasim Arı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Kaynak: AA