Sofuoğlu Turgutlu'da Konuştu Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, eğitim hizmet kolunda 350 bini aşkın üyeyle etkili ve yetkili sendika olduklarını söyledi.

Sofuoğlu Turgutlu'da Konuştu Açıklaması
Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu ve Şube Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla Turgutlu İlçesi Eğitim-Bir-Sen Okul Temsilcileri istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Eğitim-Bir-Sen Turgutlu İlçe Temsilciliği tarafından Turgutlu Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Ölmez, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Memur-Sen’e bağlı Sendikaların Turgutlu İlçe Temsilcileri, Eğitim-Bir-Sen CBÜ Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonunun İl Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonunun İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç Memur-Sen İl Başkanı, Genç Memur-Sen İlçe Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Eğitim-Bir-Sen Turgutlu İlçe Temsilciliği Yönetimi ve Turgutlu İlçesi Eğitim-Bir-Sen Okul Temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Turgutlu İlçe Temsilcisi Hasan Tanrıkulu, “Ocak ayı istişare toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Okul Temsilcilerimizi belirledik. Okul Temsilcilerimizle düzenli aralıklarla bir araya gelerek eğitim sorunlarına çözüm arıyor ve üyelerimizin sorun ve isteklerini görüşüyoruz. Bizleri kırmayarak toplantımızı onurlandıran siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, “Bizi bugün Turgutlu’da sizlerle bir araya getirdiği için Turgutlu İlçe Temsilcimiz Hasan Tanrıkulu’na ve yönetimine teşekkür ediyorum. Eğitim hizmet kolunda 350 bini aşkın yürekle etkili ve yetkili sendikayız. Sendikamız 400 bin olarak belirlediğimiz üye hedefiyle zirveden yeni ufuklara doğru yol almaktadır. Belirlediğimiz hedefe il ve ilçe teşkilatlarımızın gece gündüz demeden çalışmasıyla ulaşacağız.” diye konuştu.

SADECE ÜCRET SENDİKACILIĞI YAPMIYORUZ

Sendikacılığı sadece cüzdan ve ücret sendikacılığı üzerine bina etmediklerini hatırlatan Sofuoğlu, “Sendikacılığımızda önce vicdan diyoruz, özgürlükler diyoruz, medeniyet değerlerimiz diyoruz, ücret araç diyoruz, amaç medeniyet davamıza hizmet diyoruz. Millet için, mazlumlar için, ülkenin huzuru için, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın erdemli, ahlaklı yetişmesi için, yeniden Büyük Türkiye için taşın altına bedenini koyan siz çok değerli teşkilatımın kahramanlarına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

KAZANIMLARIMIZI EĞİTİM ÇALIŞANLARINA ANLATMALIYIZ

Toplu Sözleşme masasında elde edilen kazanımlarla Kamu Çalışanları adına önemli bir başarıya imza attıklarını belirten Sofuoğlu, ”Elde ettiğimiz kazanımlar, kamu görevlileri tarafından takdirle karşılanmıştır. Elde edilenler, hedeflediklerimizden sadece bir kısmıdır. Kazanımlarımız, önümüzdeki süreçte artarak devam edecektir. Mücadele ederek kazandıklarımızı hayal bile edemeyenlerin, kazanımlarımızı itibarsızlaştırmaya çalıştıklarının farkındayız. Kazanımlarımızı alanda en iyi şekilde anlatmak bizim görevimiz. Okullara ziyaretler gerçekleştirerek kazanımlarımızı anlatmalıyız. ” dedi.

YETİME SAHİP ÇIKMALIYIZ

Eğitim-Bir-Sen olarak, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesinin ortağı olduklarına dikkat çeken Sofuoğlu, “Bir yetim gülüyorsa, başına şefkat eli değdiği içindir. Bir yetim gülüyorsa, bütün bir toplum gülüyor demektir. Bu nedenle, desteklediğimiz ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesine her üyemizin sahip çıkmasını ve destek olmasını bekliyor ve istiyoruz.” şeklinde konuştu.

BAYIRBUCAK’TAKİ KARDEŞLERİMİZE YARDIM ELİ UZATIYORUZ

Yunusemre Belediyesi ve İHH Manisa İnsani Yardım Derneği ile birlikte Bayırbucak Türkmenleri ve savaş mağdurları için yardım toplanmasına dair işbirliği protokolü imzaladıklarını hatırlatan Sofuoğlu, “Dünya’nın neresinde bir kanayan yara, bir gözyaşı, bir zulüm olsa biz onun en yakın yardımcısı, en güçlü sesi, en yakın yardımcısı olmaya namzet bir kuruluşun temsilcileri olarak Bayırbucak Türkmenleri ve savaş mağdurları için yardım seferberliğine başlıyoruz. Bayırbucaklı Türkmen kardeşlerimizi yalnız bırakmadık, bırakmayacağız.” dedi.

İşyeri Temsilcileri Toplantısı Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu’na ve programda emeği geçen Halil Kale Fen Lisesi Müdürü Tahsin Bozkurt’a çiçek takdim edilmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA