Öykü Yarışması'na Rekor Sayıda Katılım

Geleceğin yazarlarını Türkiye’ye kazandırmayı amaçlayan Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlediği Öykü Yarışması’na rekor düzeyde katılım sağlandı.

Öykü Yarışması'na Rekor Sayıda Katılım
Öykü dünyasına yeni yazarlar kazandırmayı hedefleyen Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlediği ikinci Öykü Yarışması’na rekor düzeyde katılım sağlandı. On yıldır kitap okuma yarışmaları, okuma saatleri ve gençlerle baş başa sohbetler gibi etkinliklerle çocuklara okuma sevgisini kazandırmayı amaçlayan Bilgi Evleri’nin, bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği geleneksel Öykü Yarışması’na bin 300 yazar başvuruda bulundu.

Edebiyat dünyasına yeni eserler kazandırırken, okuma ve yazma konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan Bilgi Evleri’nin ikincisini düzenleyeceği Öykü Yazma Yarışması’nın ödül töreni 20 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Üç grupta değerlendirilecek olan eserlerin birincilerine 5 bin, ikincilerine 3 bin, üçüncülerine ise 2 bin TL para ödülü verilirken ayrıca her grupta dereceye giren eserlerin haricinde ilk beş eser sahibi de mansiyon ödülü olarak 500 TL ile ödüllendirilecek. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek görkemli bir törenle ödüllerine kavuşacak olan genç yazarlar, para ödülünün yanı sıra eserlerini kitaba dönüştürme fırsatını da yakalayacak.
Kaynak: İHA