Kütahya'da Kaçak Yurt Ve 3 Dershane Kapatıldı

Kütahya'da kaçak olduğu gerekçesiyle özel bir öğrenci yurdu ile Özel Öğretim Kurumlar Kanunu ile yürürlükteki mevzuat hükümlerine aykırı eğitim öğretim faaliyeti sürdürdükleri tespit edilen 3 dershane sürekli olarak kapatıldı.

Kütahya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte faaliyet gösteren ve kaçak yapı olduğu gerekçesiyle bir süre önce Kütahya Belediyesince mühürlenmesinin ardından Valilikçe yapılan inceleme ve denetimlerin ardından söz konusu yurdun Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği'nin ilgili maddesince bir ay süre ile kapatıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Aynı yönetmeliğin ilgili maddesinde 'süreli kapatmaya sebebiyet veren durumların ortadan kalkması halinde yurdun yeniden açılmasına izin verilebilir' denildiğinden kapatmaya sebep olan hususla ilgili süresi içinde uyarıları rağmen cevap verilmediğinden Valiliğimizce tekrar yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda ikinci kez bir ay süre ile geçici olarak kapatılmıştır. İkinci kapatma sonunda da kapamaya sebep olan durumla ilgili cevap verilmemiştir. Kütahya Belediyesi Başkanlığınca da 'yıkım kararı' bulanan öğrenci yurdu, yönetmeliğin ilgili maddesine göre Valiliğimizin onayı ile sürekli olarak kapatılmıştır.'

İl merkezinde ve Tavşanlı ilçesinde faaliyet gösteren 3 dershanenin de sürekli kapatıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'İlimiz merkezinde bulunan Kütahya Özel Körfez Dershanesi ve Özel Körfez Çarşı Şubesi Dershanesi ile Tavşanlı ilçesinde bulunan Özel Tavşanlı Körfez Dershanesi Valiliğimizce yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda Özel Öğretim Kurumları Kanunu ile yürürlükteki mevzuat hükümlerine aykırı eğitim öğretim faaliyeti sürdürdüklerinin tespit edilmiştir. Yapılan tespit üzerine üç dershane de Milli Eğitim Bakanlığının makam onayları ile 'Kurum Açma İzni ve İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları' iptal edilmiştir. Kütahya Valiliğimizce bu üç dershanenin 'kurum açma izin' onayları iptal edilerek sürekli kapatılmıştır.'

Kaynak: AA