Kireç Tankının İçine Düşerek Ölen 3 İşçiden 2'Sinin Cenazeleri Ailelerine Telim Edildi

İzmir’in Aliağa ilçesinde, demir çelik fabrikasında azot ile kireç karışımı bulunan tankın içine düşen 3 işçiden 2’sinin cenazeleri ailelerine teslim edilirken, birinin savcılık incelemesi devam ediyor.

Kireç Tankının İçine Düşerek Ölen 3 İşçiden 2'Sinin Cenazeleri Ailelerine Telim Edildi
Dün saat 16.00 sıralarında, Yeni Foça Karayolu üzerinde bulunan bir demir çelik fabrikasında çalışan teknisyen Engin Özder (25), iddiaya göre numune almak için azot ile kireç karışımı bulunan tankın içine inmeye çalıştığı esnada tankın içerisindeki gazın etkisiyle dengesini kaybederek tanka düştü. Arkadaşlarına yardım etmek için tankın içine giren usta Akif Uçar (43) ile Volkan Orman (28) da gazın etkisiyle onlarda tankın içine düştü. Çalışma arkadaşlarının tankın içinde olduğunu fark ettikleri 3 arkadaş, durumun bildirilmesi ile gelen AKS 110 ekiplerince tankın içinden çıkarılırken, hastaneye kaldırılan işçilerden Akif Uçar yolda, teknisyen Engin Özder ve Volkan Orman da kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan işlemlerin ardından Akif Uçar ile Engin Özder’in cenzeleri ailelerine telim edildi. Volkan Orman’ın cenazesinin Menemen Devlet Hastanesi morgunda olduğu, savcılık incelemesinin hala devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan, 4 yıldır fabrikada çalışan ve nişanlı olan Engin Özder’in cenazesi, Menemen Cemevinde yapılacak törenin ardından, Akif Uçar’ın ise Menemen Merkez Camii’nde ikindi namazını müteakip defnedileceği öğrenildi. 3 işçinin ölümü ile ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İHA