Cemil Meriç Günleri Devam Ediyor

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul şubesince, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Cemil Meriç Günleri başladı.

Cemil Meriç Günleri Devam Ediyor
Karacaahmet’teki kabri başında yapılan ilk törende Kur’an tilaveti ve dua edildi. Sakıp Sabancı Anadolu Lisesinden bir grup öğrencinin de hazır bulunduğu kabir ziyaretinde yapılan konuşmalarda Cemil Meriç’in 100. doğum yılı nedeniyle bir kez daha hatırlanmasının önemine değinildi.

Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesindeki açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, etkinlik için çok emek harcandığını belirterek, "Söz konusu Cemil Meriç ise insan yürekten gelerek daha fazla konuşmak, bir sevgi seli olarak onu ifade etmek gerekiyor. Gençlere çok faydalı olacak bir çalışma oldu" dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Meriç’in yerlilik endişesini önemsediğine vurgu yaparak, "Cemil Meriç, benim düşünce hayatımda çok etkili olmuştur. Cumhuriyet tarihinin en çok iz bırakan düşünürlerindendir. Türk ilim ve irfan dünyasının en önemli şahsiyetlerinden Cemil Meriç’i gençliğimde kendime bir parça pusula yaptım. Mehmet Akif’le Tevfik Fikret’i, Cevdet Paşa’yla Namık Kemal’i barıştırma, siyasetten bağımsız ortak değerler olarak pekiştirme fikrini biz Cemil Meriç’ten öğrendik" dedi.

TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı da öncü ve örnek isimleri yeni nesillerle tanıştırma gayesinde olduklarını dile getirerek, şöyle konuştu: "Türkçemizi ve bu toprakları güzelleştiren bir çok düşünür, aydın ve sanatçımız var. Biz TYB olarak günümüzün irfan ve kültür yıldızlarını bu nesle göstermek istiyoruz. Bugün Cemil Meriç için buradayız. Başka bir gün başka bir yerde olacağız. Bu etkinliklerde gençlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz."

Cemil Meriç etkinliğinde başka konuşanlarda oldu.
Kaynak: İHA