Altındağlı Gençler Yaşayarak Öğrendi

Sosyal hayata katılımları ve duyarlılıkları ile beğeni toplayan Altındağlı gençler, “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası”nı unutmadı.

Altındağlı Gençler Yaşayarak Öğrendi
Önder Mahallesi Rasim Özdenören Gençlik Merkezi üyesi gençler, “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” kapsamında klasik bir program düzenlemek yerine ilginç bir deneye imza attılar. Gözlerini bağlayarak yalnızca 1 dakikalığına görme engelli olma deneyimini yaşayan Altındağlı gençler, yaşadıklarından çok etkilendi. Toplumda görme engelli olmanın ve görme engelli bir birey olarak yaşamanın zorluklarını bizzat yaşayan Altındağlı gençler, bu konudaki duyarlı davranışları ve farkındalıklarıyla herkese örnek oldu.

Yalnızca 1 dakikalığına görme engelli bir birey olma deneyimi yaşayan merkez üyesi Tülin Denek, “Kendimi bu dünyada tek gibi hissettim” sözleriyle duygularını aktardı. “1 dakikalık deneyim sayesinde görme engellileri daha iyi anladım. Onlara nasıl yardımcı olabileceğimi öğrendim. Aslında onlara acımak yerine destek olmamız gerektiğini düşünüyorum” diyen Tülin, herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. Karanlıkta kendini yalnız hissettiğini söyleyen Tülin, görme engelli bireylerle arkadaş olunursa kendilerini yalnız hissetmeyeceklerini belirtti.

Görememenin ne demek olduğunu anlamak için yapılan etkinlik, merkez üyesi Gamze Nur Almalı’nın okuduğu “O mu kör, biz mi?” adlı hikaye ile devam etti. Daha sonra görme engelli bir birey olan Aşık Veysel’in hayat hikayesini ve farkındalık videosunu izleyen gençler, bu konuda daha da bilinçlendi. “Beyaz Bastonun Öyküsü” konulu hikayesiyle büyük beğeni toplayan merkez üyesi Göksu Özdemir ise görme engelli bireylere doğru yaklaşım ve toplumun üzerine düşen görevlere dikkati çekti.
Kaynak: İHA