30 Senedir Saksafon Çalarak Geçimini Sağlıyor

KIRKLARELİ – Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde yaşayan Gurbet Munar, her gün Kongre Meydanı’nda saksafon çalarak geçimini sürdürüyor.

30 Senedir Saksafon Çalarak Geçimini Sağlıyor
Lüleburgazlı 2 çocuk, 2 torun sahibi 50 yaşındaki Gurbet Munar, 30 senedir saksafon çaldığını, çocuklara eğitim de verdiğini söyledi.

Ailesinin geçimini bu işten kazandığını söyleyen Munar, "30 seneden beri bu işi yapıyoruz. Sürekli bu işi yapıyoruz. 30 sene oldu bu mesleği yapıyorum. Klarnetten saksofona merak ettim, talebelerim de var. Şuanda klarnet dersi de veriyorum, saksafon dersi de veriyorum. Ud da çalıyorum" dedi.

"BURADA ÇALDIKÇA İNSANLAR MUTLU OLUYOR"

Munar, "Lüleburgaz camiasında benden başka bu işi yapan yok. Buraya sürekli ben çıkıyorum. Sağolsun belediye başkanımız bize burada ekmek verdi. Ben burada çaldıkça insanlar mutlu oluyor. Çocukluğumuzdan beri bu işi yapıyoruz. Çaldığım enstrümanı çok sayıda kişi beğeniyor. Arzuladım, merak ettim çaldım. Branşım klarnet aslında, bunu heves ettim, bunu da çaldım. Kongre Meydanı’nda görev yapıyorum. Çoluk çocuk da çalıyor. Restoranlara gidiyorum, barlarda çıkıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA