Yüksekdağ'ın Danışmanından Tepki Çeken Paylaşım

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı, HDP'de büro görevlisi olarak görev yapmaktayken, güvenlik soruşturmasının olumsuz sonuçlanması nedeniyle daha önce sözleşmesi feshedilen söz konusu kişinin, Meclis'le hiçbir ilişkisinin bulunmadığını bildirdi.

Diyarbakır Çınar'da yapılan terör saldırısının ardından sosyal medyada paylaştığı tweet nedeniyle tepki çeken, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın danışmanı İsmet Güngör'ün, TBMM ile hiçbir ilişkisinin bulunmadığı bildirildi.

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı'ndan yapılan yazılı açıklamada, HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'ın danışmanı olduğu belirtilen Sıtkı Güngör'ün, Diyarbakır Çınar'da yapılan terör saldırısının ardından sosyal medyada paylaştığı bir mesajla ilgili çıkan haberler anımsatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Sıtkı Güngör, Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanlığı’nda büro görevlisi olarak görev yapmakta iken, Siyasi Parti Grup Başkanlıklarında Sözleşmeli Olarak Çalıştırılacak Grup Danışmanı ve Büro Görevlisi Hakkında Hizmet Sözleşmesi Esaslarının 'Aranacak Şartlar' başlıklı 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan 'Hakkında yaptırılacak güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması' şartına istinaden hakkında yapılan güvenlik soruşturmasının olumsuz sonuçlanması dolayısıyla Başkanlık Makamı'nın 15 Haziran 2015 tarih ve 1083 sayılı onayıyla sözleşmesi feshedilmiş; 16 Haziran 2015 tarihinde de Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanlığı'na ve kendisine bildirilmiştir.

Adı geçen kişinin, sözleşmesinin feshi işlemine karşı yürütmenin durdurulması talebiyle açtığı dava ve temyiz talepleri mahkemelerce reddedilmiştir. Haberlere konu tweeti atan Sıtkı Güngör'ün kurumumuzla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.'

Kaynak: AA