Soma'da OSB Kurulması Çalışmaları

Manisa Valisi Bektaş: 'Kamulaştırma işini belediye yürütüyor. Toplam 1 milyon 740 bin lirayı hak sahiplerine ödedik. Kamulaştırmayı kısa sürede bitirip alt yapı çalışmalarına başlayacağız'

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma'da kurulması planlanan organiza sanayi bölgesi (OSB) için kamulaştırma çalışmalarına devam edildiğini belirterek 'Kamulaştırma işini belediye yürütüyor. Toplam 1 milyon 740 bin lirayı hak sahiplerine ödedik. Kamulaştırmayı kısa sürede bitirip alt yapı çalışmalarına başlayacağız' dedi.

Soma Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti toplantısı Vali Erdoğan Bektaş başkanlığında Soma Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Vali Bektaş, Soma OSB için kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini, OSB'nin işlerinin fiilen yürümeye başladığını kaydetti.

Öncelikle OSB alanı olarak ilan edilen bölgenin kamulaştırılması gerektiğine işaret eden Vali Bektaş, sonra da altyapı projelerinin hazırlanarak tamamlanması gerektiğini, daha sonra OSB profili ile alakalı çalışmaları yürüteceklerini belirtti.

Vali Bektaş, 'Biz hem olanları yürütüyoruz hem de mevcut önceden ilan edilen alanın kamulaştırılması çalışmalarına başladık. Toplam 48 parsel kamulaştırmamız olacak, bunun 13'ünü kamulaştırıldı. Toplamda bin dönüm kadar yerimiz vardı. Bunun 255 dönümünü istimlak ettik. Parasını da ödedik. Toplam 1 milyon 740 bin lirayı hak sahiplerine ödedik. Kamulaştırma işini belediye yürütüyor. Kamulaştırmayı kısa sürede bitirip alt yapı çalışmalarına başlayacağız' diye konuştu.
Kaynak: AA