Niğde Belediyesi Sosyal Yardım Hizmetleri

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, hasta, yaşlı ve engelliler başta olmak üzere ihtiyaç sahipleri ve toplumun dezavantajlı kesimlere gıda, yakacak, giyecek ve eğitim gibi alanlarında destek olmaya devam ettiklerini belirtti.

Akdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne müracaatta bulunan vatandaşlara, ihtiyaçları doğrultusunda her türlü katkıyı yaptıklarını ifade etti. Müdürlük bünyesinde kurulan aşevi ve çorba pınarından bakıma muhtaç, kimsesi olmayan yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların evine 2 öğün, dört çeşit yemek götürüldüğü dile getiren Akdoğan, günlük yaklaşık bin öğrenciye çorba ikramı yapıldığını aktardı.

Geçen yıl 425 aileye kışlık odun, 218 aileye ise kömür yardımı yapıldığını vurgulayan Akdoğan, şunları kaydetti:

'Evlerinin çatısı akan 63 aileye çadır yardımı yapıldı. Hayırsever vatandaşlarla ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında köprü görevini de üstlenen Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, hayırseverlerin bağışladığı 80 ton patatesi bin 450 aileye dağıttı. 810 aileye temizlik malzemesi ile 118 aileye ise 42 bin adet ekmek yardımı yapıldı.2 bin 325 kişiye giyecek ve ayakkabı yardımının yanı sıra 3 bin 150 paket gıda malzemesi dağıtıldı.'

- 'Asker adaylarına harçlık, öğrencilere burs verildi'

Akdoğan, sosyal projelere daha çok ağırlık vereceklerine işaret ederek, 2015 yılında 2 bin 500 öğrenciye kırtasiye, 326 öğrenciye okul forması ve 85 öğrenciye ise okul çantası verdiklerini söyledi.

Vatani görevini yerine getiren asker ailelerine ev eşyası ve 177 bin 305 lira yardım yaptıklarını anlatan Akdoğan, 158 öğrenciye 70 bin lira tutarında burs, engelli vatandaşlara ise 6 akülü, 11 manüel olmak üzere 17 adet engelli aracı dağıttıklarını ifade etti.

Kaynak: AA