MTSO Tüketici Ödülleri

İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından, tüketici bilincini geliştirmek amacıyla her yıl düzenlenen ’Tüketici Ödülleri’nin bu yıl 19.’sunun yapılacağı bildirildi.

MTSO tarafından yapılan açıklamada, tüketici bilincinin geliştirilmek ve bu yönde hak arama alışkanlıklarını yaygınlaştırmak, tüketici haklarına saygılı kişi, kurum ve kuruluşları teşvik etmek, tüketicinin korunması ve bilinçlendirilmesi ile ilgili çalışmaları özendirmek amacıyla her yıl verilen ’Tüketici Ödülleri’nin bu yıl 19’uncusu verilecek. ’Bilinçli Tüketici Ödülü’, ’Yazılı Basın Tüketici Ödülü’, ’Radyo-Televizyon Programı Ödülü’, ’Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü’, ’Bilimsel Çalışma Ödülü’ ve ’Tüketici Özel Ödülü’ dallarında verilen tüketici ödüllerine, son başvuru tarihinin 20 Ocak 2016 olduğu belirtildi. Müracaat etmek isteyenlerin, en geç 20 Ocak saat 17.30’a kadar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’ne bizzat veya posta ile başvurması gerektiği kaydedildi.

KATILIM ŞARTLARI

Açıklamada, katılım şartları ise şöyle belirtildi; "’Bilinçli Tüketici Ödülü’ dalında ödül verilecek tüketicinin; mağduriyetine neden olan bir konuda, yasal haklarını sonuna kadar kullanmada duyarlılık göstermesi, bu yönüyle diğer tüketicilere örnek olması, başvurusu hakkında verilen kararın kesinleşmiş olması, dolayısıyla yargıya intikal etmiş konularda yargı sürecinin tamamlanmış olması ve başarısına esas teşkil eden Tüketici Hakem Heyeti, Tüketici Mahkemesi ve Yargıtay kararı gibi belgelerin başvuru dilekçesi ekinde yer alması gerekmektedir. ’Yazılı Basın Tüketici Ödülü’ dalında ödül verilecek yazıların; ilgili yayın organında tüketici sayfası, bağımsız bir tüketici köşesi ya da belli bir bölümde tüketicinin korunmasına ilişkin konularda bilgilendirici makale, röportaj veya haber şeklinde yayınlanmış olması, tüketici sorunlarını ve bunların çözüm yollarını ele alması ve tüketicileri bilinçlendirici nitelikte olması ve belirli aralıklarla yayınlanmış olması gerekmektedir. Bu dalda başvuru yapacak veya aday gösterilecek yazılı basın kuruluşlarının, 2015 yılında çeşitli zamanlarda yayınlanmış olan yazılarının yer aldığı en az 3 adet gazete, dergi gibi yayın örneğinin, bütünlüğü bozulmadan tüm içerik ve ekleriyle birlikte asıl nüshalar olarak başvuru dosyasına konulması, ayrıca ilgili yayın organının adı, gerçek veya tüzel kişiliği, imtiyaz sahibi, iletişim bilgilerinin de bildirilmesi gerekmektedir. ’Radyo-Televizyon Programı Ödülü’ dalında ödül verilecek programın ise; belirli bir bölümün tüketicinin korunması ile ilgili olması veya özel olarak tüketici sorunlarını konu edinmesi, tüketicileri eğitici ve bilgilendirici nitelikte olması ve 08:00-22:00 saatleri arasında yayınlanmış olması gerekmektedir."
Kaynak: İHA