Kula'da Enerji Tasarrufu Haftası Kutlandı

Manisa’nın Kula ilçesinde Enerji Tasarrufu Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Kula'da Enerji Tasarrufu Haftası Kutlandı
Her yıl Ocak ayının ikinci haftasında kutlanan Enerji Tasarrufu Haftası kutlamaları, Vali Muzaffer Ecemiş Ortaokulunun hazırladığı programla kutlandı. Kula Yunus Emre Kent Meydanı Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Kula İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ethem Dağlı, okul müdürleri, öğrenci velileri ile vatandaşlar katıldı.

Enerji tasarrufunun önemi üzerine kurulan programda öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler vatandaşlara sunuldu. Öğrencilerin vatandaşlar ile yaptığı röportajların slayt gösterisi de görüntülendi. Programda konuşan Vali Muzaffer Ecemiş Ortaokulu Müdürü Celal Çullukoğlu, evlerde ya da işyerlerinde gereksiz yere elektrik ve suyu kullanılmaması gerektiğini belirterek, "Enerji Haftası Kutlamaları çerçevesinde okulumuz bir program hazırladı. Enerji tasarrufunun ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalıştığımız bu programda, öğrencilerimiz tarafından vatandaşlarımız ile yaptığımız röportajlar slayt haline getirildi.

İzlediğimiz slayttan göründüğü gibi, Kulalı vatandaşlarımızın enerji tasarrufuna ne kadar önem verdiğini görüyoruz. Bizler de evlerimizde, okullarımızda ve iş yerlerimizde enerji tasarrufuna daha fazla dikkat etmeliyiz" dedi.

Programın sonunda, Enerji Tasarrufu Haftası kutlamaları çerçevesinde okul çapında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan tarafından ödüller verildi.

Kaynak: İHA