Kartepe'de Engelli Salıncakları Yaygınlaşıyor

Kartepe Belediyesi, engelli çocukların tek başlarına kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan salıncak kullanması için engelli salıncaklarını ilçedeki parklarda yaygınlaştırıyor.

Kartepe'de Engelli Salıncakları Yaygınlaşıyor
Kartepe Belediyesi, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve engelleri aşmalarına destek olmak adına üst yapı çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma ile parklardaki oyun gruplarına engelli dostu salıncaklar da eklendi. Parklarda erişe bilirliği ön planda tutan uygulama ile çocukların oyun grupların engelli çocuklar tarafından kullanılabilmesini sağlayan çalışma ilk etapta dört parkta uygulandı.

Ertuğrul Gazi mahallesi Haydar Aliyev Parkı, Fatih Sultan Mehmet mahallesinde Moda sokak Parkı ve Hacı Adem Akbaş Parkı ile Köseköy mahallesi Özekli sokak Parklarına engelli salıncakları monte edildi. Özel imalatla yaptırılan engelli salıncaklarının etrafı darbe önleyici malzeme ile kaplanarak çocukların güvenliği göz önünde bulunduruldu. Engelli çocuklar tek başlarına kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan salıncakları kullanabilecek.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Engelleri sevgiyle aşmak adına yürüttüğümüz çalışmalar yeni yılda da sürecek. Engelli hemşerilerimizin hayata sımsıkı tutunabilmesi amacıyla hizmetlerimizi geniş bir yelpazede gerçekleştiriyoruz. Engelli çocuklarımız için parklarımıza kurduğumuz engelli oyun gruplarını da ilçe genelinde yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. İlçemizde ilk kez başlattığımız bu projemizle, bugüne kadar parklardan mahrum kalan çocuklarımızın sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarının bir bölümünü karşılamış olduk. Engelliler için kurulan oyun aletlerinin amacına uygun kullanılıp korunması için halkımızdan da destek ve hassasiyet bekliyoruz. Yeni salıncaklar engelli kardeşlerimize hayırlı olsun iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA