İran'ın '200 Bin Silahlı Genci'

Yemen Hükümet Sözcüsü Badi: 'İran Devrim Muhafızlarının açıklaması, İran'ın Yemen'in içişlerine küstahça müdahale ettiğine dair daha önce söylediklerimizin doğruluğunu teyit ediyor'.

Yemen hükümeti, İran Devrim Muhafızlarının, Yemen ve diğer birkaç ülkede İran ile ortak hedefler doğrultusunda 200 bine yakın silahlı gencin hazır olduğuna yönelik açıklamalarını, 'İran'ın Yemen'in topraklarına müdahalesinin itirafı' olarak nitelendirdi.

Hükümet Sözcüsü Racih Badi, AA muhabirine yaptığı açıklamada,'İran Devrim Muhafızlarının açıklaması, İran'ın Yemen'in içişlerine küstahça müdahale ettiğine dair daha önce söylediklerimizin doğruluğunu teyit ediyor. Tahran, nakdi ve silah desteği sağlayarak Yemen'de darbe yapan Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin arkasında durdu' dedi.

Badi, Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçlerinin, Yemen'i, İran'ın düşmanlığından kurtarmak için geldiğini ifade etti.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta 'Kararlılık Fırtınası' adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış, ardından Yemen halkı için artık 'Umuda Dönüş' operasyonunun başladığı duyurulmuştu.

İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, dün başkent Tahran'da 'İslam Devrimi'nin (İran Devrimi) yüksek hedeflerine ulaşmak için kendimizden geçmeliyiz. Allah'ın bize verdiği yetenekler doğrultusunda cihad ruhuyla İslam Devrimi için kendi rolümüzü ifa etmeliyiz. Bölgede son yıllarda DAEŞ ve tekfir gruplarının ortaya çıkması ve yaşanan olaylar, bunların hepsi zuhur (Mehdi'nin gelişi) şartlarını hazırlamaktadır. Bakınız bunun olumlu sonucu, yaklaşık 200 bin silahlı gencin Suriye, Irak, Afganistan, Pakistan ve Yemen'de hazır olmalarıdır' açıklamalarını yapmıştı.

İran'daki Caferiler, Mehdi'nin kıyametin kopmasına yakın bir zamanda ortaya çıkacağına inanıyor. Dünyada kaos ve savaşların artması Mehdi'nin geliş alametleri olarak kabul ediliyor.
Kaynak: AA