Bağıştaş 1 Barajı Ve Hes'in Açılışı Yapıldı

99 Baraj ve HES açılışı programı kapsamında Bağıştaş 1 Barajı ve HES’in açılışı yapıldı.

Bağıştaş 1 Barajı Ve Hes'in Açılışı Yapıldı
Orman ve Su İşleri Bakanlığınca hazırlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 99 Baraj ve HES açılışı programı kapsamında, telekonferans sistemi ile Ankara’ya bağlanan Vali Süleyman Kahraman, Erzincan İliç’te Bağıştaş 1 Barajı ve HES Santralinin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yaptı.

İliç ilçesinde, Karasu Nehrinin mevcut su potansiyelinden yararlanarak enerji üretmek amacıyla 03 Ocak 2011 tarihinde yapımına başlanan “Bağıştaş 1 Barajı ve HES” hidroelektrik enerji üretim tesisinin yapımı tamamlanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 99 Baraj ve HES açılış programı kapsamında hizmete açıldı.

Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkan Vekili Selçuk Yergün, İliç Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Refahiye Kaymakamı Sedat Ateş, IC İçtaş Enerji yetkilisi Yıldırım Akdemir, kurum müdürleri ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde, telekonferans sistemi ile Ankara’ya bağlanan Vali Süleyman Kahraman, “Sayın Cumhurbaşkanım, gönülleri birbirine yaklaştıran Terzibaba’nın manevi ikliminde yoğrulmuş, sevginin, huzurun, hoşgörünün şehri Erzincan’dan selam ve saygılarımı sunuyorum. Bağıştaş I Barajı ve HES, IC (Ay Si) İçtaş Bağıştaş Enerji Üretim ve İşletme A.Ş tarafından yapılarak tamamlanmıştır. Tesis 800 milyon TL’ye mal olmuştur. Bağıştaş I Barajı ve HES’in kurulu gücü 141 Mega Watt’tır. Yıllık üretim kapasitesi 503 milyon kiloWatt saat’tir. Ayrıca Erzincan’a, Vasfi Enerji Elektrik Üretim Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından Sölpören HES kazandırılmıştır. Bu tesisler ile ülke ekonomisine yıllık 78 milyon lira katkı sağlanacaktır. Erzincan’a kazandırılan bu tesisler ile 99 Baraj ve HES ülkemize hayırlı olsun. Saygıdeğer Cumhurbaşkanım, açılış için talimatlarınızı bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Vali Süleyman Kahraman, konuşmasının ardından 99 Baraj ve HES açılışı kapsamında Erzincan İliç’teki Bağıştaş 1 Barajı ve HES Santralinin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eş zamanlı olarak gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA