Seydişehir'den Doğubeyazıt'a Uzanan İyilik Hareketi

Konya'nın Seydişehir ilçesindeki Anadolu Lisesi öğrencilerinin dostluk eli, Ağrı Doğubayazıt'taki bir okula uzandı.

Seydişehir Leman Kadir Parıltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin dostluk eli, Ağrı Doğubayazıt'taki 75. Yıl Ortaokuluna uzandı.

Seydişehir'deki Leman Kadir Parıltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile öğretmenleri, 'Biz Kardeşiz' sloganıyla başlattıkları yardım projesi kapsamında temin ettikleri giysi, ayakkabı ve kırtasiye malzemelerini, Türkiye'nin en doğusundaki Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki 75. Yıl Ortaokuluna gönderdi.

Doğubayazıt'ta görev yapan Gamze Çolak'ın okulunda yaşanan yoksulluk ve imkansızlıklardan bahsetmesi üzerine, Gazi Üniversitesinde beraber okuduğu arkadaşı Seydişehir'de öğretmenlik yapan Tuba Kaya, konuyu öğretmen arkadaşlarıyla paylaştı.

Öğrenci ve öğretmenlerin kısa sürede bir iyilik hareketine dönüştürdükleri çabalar, 3 haftada meyvelerini verdi. Öğrenci velilerinin de büyük desteğiyle temin edilen yardımlar, nakliyeden ücret almayarak projeye destek veren kargo firmasının aracına yüklendi.

Toplanan yardımların yola çıkarılışı sırasında konuşan Okul Müdürü Seyit Ali Koç, şunları söyledi:

'Öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımın bu duyarlılığı bizi gururlandırdı. Sözü geçen okuldaki bir öğretmenin bizden böyle bir talebi olmuştu. Biz de karınca kararınca kolları sıvadık ve inşallah muvaffak olduk. Sadece öğrencilerin değil, ihtiyaç sahibi annelerin de beklentilerine cevap vermeye çalıştık. Bu projede emeği geçen öğrencilerime, öğretmen arkadaşlarıma, bize katkı sağlayan şehrimizin kitapçılarına ve kargo hususunda her türlü fedakarlığı yapan şirkete teşekkür ediyorum.'
Kaynak: AA