'Öğrenci Koçluğu Projesi' Hibe Almaya Hak Kazandı

Kavak Yaşar Doğu Çok Programlı Anadolu Lisesi matematik öğretmeni Neriman Selen ve çocuk gelişimi öğretmeni Sinem Kömürcüoğlu'nun ERAMUS+ kapsamında hazırladığı 'Öğrenci Koçluğu Projesi' kabul edildi.

Proje sorumlusu biyoloji öğretmeni Hüseyin Akkaya, yaptığı açıklamada, projenin 26 bin 860 avro hibe desteği ile desteklendiğini bildirdi. Akkaya, proje kapsamında okul öğretmenlerinden oluşan 10 bir kişilik proje ekibinin davet üzerine Belçika'da 'Öğrenci Koçluğu' eğitimi alacağını kaydetti.

Neriman Selen ise hazırladıkları projenin kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Hazırladığımız proje okulumuz ve Kavak ilçemiz için bir ilk oluşturmaktadır. Seneye 2 proje ile Erasmus+'ya hazırlanıyoruz. Projemiz, okulumuz öğretmen ve öğrencileri için çok olumlu bir ortam oluşturdu. Projemizin çok yararlı olacağına yürekten inanıyorum. İnanıp bizimle bu yola çıkan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında Yaşar Doğu Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden 10 öğretmen, 'Öğrenci Koçluğu' projesi kapsamında 10 gün süreyle eğitim almak üzere Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan Belçika'ya gitti.

Kaynak: AA