GÜNDEM ÖZETİ / 13 Ocak 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyesi kuruluşların temsilcileri ile Şili Dışişleri Bakanı Heraldo Munoz'u ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/12.00/14.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 8. Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla büyükelçiler onuruna resepsiyon verecek.

(TBMM/12.30)

3- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/09.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- 8. Büyükelçiler Konferansı

- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, 'Kıbrıs' konulu oturumda büyükelçilere hitap edecek.

(Ankara/10.30)

- Konferans çerçevesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Şili Dışişleri Bakanı Heraldo Munoz'un katılımıyla Dışişleri Bakanlığı binasında “Türkiye-Şili Diplomatik İlişkilerin 90. Yıl Sergisi”nin açılışı yapılacak.

- Şili Dışişleri Bakanı Heraldo Munoz JW Marriott Hotel'de büyükelçilere hitap edecek.

- Konferans kapsamında, 'İnsani sorunlar: Temel sebepler ve çıkış yolları' paneli düzenlenecek.

(Ankara/18.30/17.00/18.15/)

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, büyükelçi eşleriyle yemekte bir araya gelecek.

(Ankara/12.00)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB Bakanlığında Romanya Büyükelçisi Radu Onefrei’yi kabul edecek.

(Ankara/14.00)

3- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar ve TÜSİAD Yönetim Kurulu'nu kabul edecek.

(Ankara/14.00-18.00)

4- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütücü'yü kabul edecek.

(Ankara/15.15/17.30)

5- CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, ekonomi muhabirleriyle kahvaltılı toplantıda bir araya gelecek.

(Ankara/09.30)

6- HDP Merkez Yürütme Kurulu, Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başkanlığında toplanacak.

(Ankara/10.00)

7- TBMM'den.

- Genel Kurul'da, dövizle askerlik bedeline ilişkin düzenlemenin de yer aldığı kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda doğum yapanlara yeni haklar getiren ve çalışma hayatında bazı imkanlar sağlayan düzenlemenin de bulunduğu kanun tasarısı ele alınacak.

(TBMM/14.00-10.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya beldesindeki insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Bağdat ve Diyala'da meydana gelen saldırılar, sonrasında ülkedeki Sünnilere ait camilere düzenlenen saldırılar ve Iraklı Sünni vatandaşların bölgeden göç etmeleri için aldıkları tehditlere ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

5- Yemen'de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

6- Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen’deki yürütülen operasyonlar izleniyor.

(Riyad)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kasım ayı özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- TÜİK, kasım ayı sanayi ciro endeksi ile dış ticaret endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- İstanbul Sultanahmet'teki terör saldırısına gelişmeler takip ediliyor.

2- Ankara Barosu tarafından dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası Hukuk Kurultayı, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in açılış konuşmasıyla başlayacak.

(Ankara/14.00)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası 4. haftasına 5 maçla devam edilecek.

- A Grubu'nda Bandırmaspor-Medipol Başakşehir, B Grubu'nda Boluspor-Bursaspor, D Grubu'nda Aydınspor 1923-Çaykur Rizespor, İçel İdmanyurdu-Bucaspor ve H Grubu'nda Fenerbahçe-Giresunspor maçları oynanacak.

(Balıkesir/14.00/Bolu/16.30/Aydın/12.00/İçel/20.30/Fenerbahçe/19.00)

2- A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2017 Dünya Şampiyonası Elemeleri 5. Grup 3. maçında THF Spor Salonu'nda Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

(Ankara/19.00)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Abdullah Gül Üniversitesi, Fransa'nın Bourges Baskets, Galatasaray, Slovakya'nın Good Angels ve Fenerbahçe, Fransa'nın ESBVA-LM takımlarıyla karşı karşıya gelecek.

(Kayseri/18.00/İstanbul/20.00/20.00)

4- Basketbol ULEB Avrupa Kupası son 32 turu 2. haftasında Trabzonspor Medical Park, İtalya'nın Dolomiti Energia, Banvit, İspanya'nın Dominion Bilbao Basket, , Pınar Karşıyaka, İtalya'nın Grissin Bon ve Galatasaray Odeabank, İtalya'nın Dinamo Sassari ekipleriyle karşılaşacak.

(Trabzon/19.00/Bilbao/Reggio Emilia/Sassari/21.30)

5- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda Royal Halı Gaziantep, İsveç'in Södertalje, Türk Telekom ise Belçika'nın Oostende, takımlarıyla karşılaşacak.

(Gaziantep/19.00/Oostende/20.00)

6- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de 14. hafta, 3 maçla tamamlanacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA