AK Parti İl Başkanlığından İstifa Eden Bilen Açıklaması

'13 ay partimin il başkanlığını yapmanın onurunu yaşadım'.

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığından istifa eden Seyfettin Bilen, 13 ay başkanlık yapmanın onurunu yaşadığını söyledi.

Bilen, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, il başkanlığına geldiği günden beri milletin umutlarının bağlandığı AK Parti'yi kurumsal emanet olarak kabul ettiğini ifade etti.

Emanetin hükmünün farkında olarak başkanlığı yürüttüğünü anlatan Bilen, olması gerekeni en üst seviyede başarmak için bütün gayreti gösterdiğini kaydetti.

Bu süre zarfında 10 bakan ağırladıklarını anlatan Bilen, '2 kongre gerçekleştirdik. 2 miting yaptık ve 2 seçim süreci yaşadık. Hamd olsun 7 Haziran'da yüzde 58,2 ile Türkiye'de 10. sırasında, 1 Kasım'da yüzde 69,5 ile Türkiye'de 7. sırada il başarısı elde ettik. 1 Kasım'da Adıyaman tarihinde bir partinin aldığı en yüksek oyu aldık' dedi.

AK Parti'nin kuruluş misyonunun ve üst yapının vizyonunun değişmediği müddetçe hangi sorumlulukta olursa olsun partinin çatışı altında hizmet etmeye çalışacağına vurgu yapan Bilen, kente, millete ve ülkeye hizmet etmeye devam edeceğini belirtti.

İl başkanlığına seçildiği ilk günden beri başkanlığını hazmedemeyenlerin olduğunu savunan Bilen, şöyle konuştu:

'AK Parti İl Başkanlığı görevimden ayrılmam için her türlü gayri ahlakı ve hukuksuz yola başvuran, yereldeki müesses nizama karşı hep doğru olanı, erdemli olanı, ahlaklı olanı yaptım, yapmaya devam edeceğim. Yereldeki ötekileştirilen, siyaset üretmeye engel olan, kendisinden başkasına hayat hakkı tanımayan siyaset anlayışına, her zaman karşı durdum. Önünde eğilmedim ve eğilmeyeceğim. Başkanlık görevim boyunca medeniyet ve huzur kenti Adıyamanımızı siyasi, ekonomik ve bürokratik yönden dizayn etmeye çalışanlara karşı elimden geldiğince fırsat vermemeye çalıştım. Hiçbir hukuk dışı, gayri ahlaki ve akçeli işin içende olmadım ve bundan sonra da olmayacağım.'
Kaynak: AA