Zabıtadan Otobüs Terminali Denetimi

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde iş yerlerinin ruhsatlarıyla yetki belgelerini, büfeleri ve tuvaletlerin hijyen durumunu denetledi.

Zabıtadan Otobüs Terminali Denetimi
Manisa Büyükşehir Belediyesi terminallerde denetimler yaparak yolcuların güvenli ve konforlu yolculuk yapmaları için aralıksız çalışıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Terminaller Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı çalışmalar kapsamında Turgutlu Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde denetim yaptı. Yapılan denetimler kapsamında, iş yerlerinin ruhsatları, yetki belgeleri, büfeler ve ayrıca tuvaletlerin hijyenik durumu kontrol edildi.

OTOBÜS FİRMALARI UYARILDI

Ekipler, terminale girmeden dışarıda yolcu indirip bindirerek yolcu güvenliğini tehdit eden otobüs firmalarına ‘4925 sayılı Karayolları Taşıma Kanunu’ kapsamında uyarı işlemi yapıldı. Ekipler son olarak yolcu otobüslerinin güzergah belgelerini ve şoförlerin sabıka kayıtlarını inceledi.

İl genelinde denetimlerin devam edeceğini belirten Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, “Yolculuk yapan vatandaşlarımızın sağlık ve güvenliği için terminallerdeki denetimlerimiz hız kesmeden devam edecek. Yasaya muhalefet eden kişi veya kurumlar olursa da gerekli işlemleri yapacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak bizim için önemli tek nokta vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde seyahat edebilmeleridir” diye konuştu.

Kaynak: İHA